DSpace talpykla

Burokėliais papildytų beglitiminių keksiukų gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Liberytė, Karolina
dc.date.accessioned 2021-08-16T11:09:13Z
dc.date.available 2021-08-16T11:09:13Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5053
dc.description The final paper. Production of gluten–free cupcakes enriched with beetroots. Karolina Liberytė / Scientific advisor dr. Svajūnė Garmuvienė; Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technology, Department of Food Technology – Kaunas, 2021 The purpose of the paper. To develop technology for the production of gluten–free cupcakes, using buckwheat flour in the recipe and enriching nutritional value with beetroot puree / pulp powder. The object of the paper. Gluten–free cupcakes enriched with beetroots. The structure of the paper. The theoretical part reviews the methods of baking cupcakes and possible faults, chemical composition of buckwheat and beet products, and their benefits for human health. The effect of beetroot additives on the cupcake quality, texture, microbiological and sensory parameters is evaluated in the research part. The technological part presents the flow chart of the technological process, recipe calculations, analysis of chemical / biochemical processes and financial–economic evaluation of the project. The results of the paper. An assortment of gluten–free cupcakes enriched with beetroots has been developed to produce healthy and nutritious products. In the production of cupcakes, an increase in the amount of beetroot pulp powder and beetroot puree results in a brighter colour and an increase of the moisture content in the cupcakes. During the shift, it is planned to produce three types of gluten–free cupcakes with beets, of which: 100 kg cupcakes with beetroot puree, 400 kg cupcakes with beet pulp powder and 400 kg with beetroot powder and cocoa, in total 900 kg per shift. The food safety and quality analysis identified three Critical Control Points: quality control of raw materials at the time of acceptance CCP – 1B, product cooling CCP – 2B, product inspection with metal detector CCP – 3P. After financial–economic calculations, the prime–cost of 1 kg of planned products was calculated: gluten–free cupcakes with cooked beetroot puree – 7,57 EUR/kg, with beet pulp powder – 8,79 EUR/kg, and with beet pulp powder and cocoa – 8,90 EUR/kg. The volume of the paper. The paper consists of 49 pages, 16 tables, 8 illustrations, 63 literature sources and 4 appendixes. en_US
dc.description.abstract Baigiamasis darbas. Burokėliais papildytų beglitiminių keksiukų gamyba. Karolina Liberytė / Vadovė dr. Svajūnė Garmuvienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Baigiamojo darbo tikslas. Sukurti beglitiminių keksiukų gamybos technologiją, receptūroje panaudojant grikių miltus bei maistinę vertę papildant burokėlių tyre / išspaudų milteliais. Baigiamojo darbo objektas. Burokėliais papildyti beglitiminiai keksiukai. Baigiamojo darbo struktūra. Teorinėje dalyje apžvelgiami keksiukų gamybos būdai ir galimos ydos, grikių ir burokėlių produktų cheminė sudėtis bei jų nauda žmonių sveikatai. Tiriamojoje dalyje įvertinama burokėlių priedų įtaka keksiukų kokybės, tekstūros, mikrobiologiniams ir jusliniams rodikliams. Technologinėje dalyje pateikiama technologinio proceso srauto diagrama, receptūrų skaičiavimai, cheminių / biocheminių procesų analizė ir finansinis–ekonominis projekto įvertinimas. Baigiamojo darbo rezultatai. Sukurtas beglitiminių keksiukų papildytų burokėlių produktais asortimentas, siekiant pagaminti sveikatai palankius, sveikus ir maistingus produktus. Keksiukų gamyboje, didėjant burokėlių išspaudų miltelių bei burokėlių tyrės kiekiui, gaminiams suteikiama ryškesnė spalva, ir didėja drėgmės kiekis. Per pamainą planuojama pagaminti trijų rūšių beglitiminių keksiukų su burokėliais, iš jų: 100 kg keksiukų su burokėlių tyre, 400 kg keksiukų su burokėlių išspaudų milteliais ir 400 kg su burokėlių išspaudų milteliais ir kakava, iš viso per pamainą 900 kg. Atlikus maisto saugos ir kokybės analizę nustatyti 3 svarbūs valdymo taškai: žaliavų kokybės patikrinimas priėmimo metu SVT – 1B, produktų atvėsinimas SVT – 2B, produkto patikrinimas metalo detektoriumi SVT – 3F. Atlikus finansinius–ekonominius skaičiavimus paskaičiuotos planuojamų gaminių 1 kg savikainos: beglitiminių keksiukų su virtų burokėlių tyre – 7,57 Eur/kg, su burokėlių išspaudų milteliais – 8,79 Eur/kg, o su burokėlių išspaudų milteliais ir kakava – 8,90 Eur/kg. Baigiamojo darbo apimtis. Darbą sudaro 49 puslapiai, 16 lentelės, 8 paveikslai, 63 literatūros šaltiniai, 4 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject keksiukai, grikių miltai, burokėlių tyrė, burokėlių išspaudos, kokybės įvertinimas en_US
dc.title Burokėliais papildytų beglitiminių keksiukų gamyba en_US
dc.title.alternative Production of gluten–free cupcakes enriched with beetroots en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra