DSpace talpykla

Keto duonos su sėklų mišiniais gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Elijošaitytė, Monika
dc.date.accessioned 2021-08-16T10:59:40Z
dc.date.available 2021-08-16T10:59:40Z
dc.date.issued 2021-06-14
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/5048
dc.description Monika Elijošaitytė. Production of keto bread with seeds mixtures. The final paper. Scientific advisor: Dr. Ingrida Kraujutienė; Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Food Technology. – Kaunas, 2021. The purpose of the paper: to create recipes for bread with seeds mixtures adapted for ketogenic diet and to select the most appropriate storage conditions for the prevention of potato disease. The object of the paper: keto bread with seeds mixtures: non-traditional bread with almond flour and flaxseed bread. The structure of the paper. Introduction, theoretical part, research, technological part, financial-economic evaluation of the project, conclusions, list of reference, appendixes. The results of the paper. Ketogenic diet is a diet that mimics hunger in the human body and helps to overcome various diseases. To expand the range of products suitable for ketogenic nutrition, two types of bread with seeds mixtures have been developed: non-traditional bread with almond flour and flaxseed bread. Bread is enriched with various seeds mixtures: sunflower, sesame, chia, pumpkin, hemp seeds, poppy seeds and cumin. During the shift, 2000kg of products will be produced, 2292.30kg of raw materials and 2955 pieces of packaging materials will be used. The applied research evaluated the best storage conditions for the prevention of potato disease – refrigeration, storage at 0–4°C and a 14 day shelf life. Technological descriptions of both bread products were compiled. To ensure product safety, food safety risk factors were identified at all stages of the technological process. CCP – 1B during freezing to maintain appropriate temperature regime. CCP – 2P during the package, the product is checked with a metal detector. A company with a total area of 464.47m2 was modelled. The organization of human safety at work was carried out, during which conditions were created for employees to work safely in the bakery producing keto bread. After evaluating the economic and financial indicators of the products, the results were obtained, that the company’s net profit is € 2573161.93, which determines that the prime-cost of flaxseed bread is € 6.84/kg, and the prime-cost of non-traditional bread with almond flour is € 12.00/kg. The volume of the paper. The paper consists of 49 pages, 27 tables, 11 illustrations, 59 literature sources and 3 appendixes. en_US
dc.description.abstract Monika Elijošaitytė. Keto duonos su sėklų mišiniais gamyba. Baigiamasis darbas. / Vadovė dr. Ingrida Kraujutienė; Kauno kolegija, Technologijų fakulteto Maisto technologijos katedra. – Kaunas, 2021. Darbo tikslas: sukurti ketogeninei mitybai pritaikytos duonos su sėklų mišiniais receptūras ir parinkti tinkamiausias gaminių laikymo sąlygas bulvinės ligos prevencijai. Darbo objektas: keto duona su sėklų mišiniais: netradicinė duona su migdolų miltais ir linų sėmenų duona. Darbo struktūra. Įvadas, teorinė dalis, tiriamasis darbas, technologinė dalis, finansinis–ekonominis projekto įvertinimas, išvados, literatūros ir kitų informacijos šaltinių sąrašas, priedai. Darbo rezultatai. Ketogeninė dieta – mityba imituojanti žmogaus organizme badą ir padedanti įveikti įvairias ligas. Siekiant praplėsti ketogeninei mitybai tinkančių produktų asortimentą, buvo sukurtos dviejų rūšių duonos su sėklų mišiniais: netradicinė duona su migdolų miltais ir linų sėmenų duona. Duonos papildytos įvairių sėklų mišiniais: saulėgrąžų, sezamo, ispaninio šalavijo, moliūgų, kanapių ir aguonų sėklomis bei kmynais. Per pamainą bus kepama 2000 kg gaminių, sunaudojama 2292,30 kg žaliavų ir 2955 vnt. pakavimo medžiagų. Taikomojo mokslinio tyrimo metu įvertintos geriausios laikymo sąlygos bulvinės ligos prevencijai – atvėsinimas šokiniame šaldytuve, laikymas 0–4 °C temperatūroje ir nustatytas tinkamumo vartoti terminas – 14 dienų. Sudaryti abiejų duonos gaminių technologiniai aprašai. Gaminių saugumui užtikrinti visuose technologinio proceso etapuose, vykdomas maisto saugos rizikos veiksnių įvertinimas. SVT – 1B šaldymo metu atliekama kontrolė siekiant tinkamų temperatūrinių režimų. SVT – 2F pakavimo metu atliekama produkto kontrolė metalo detektoriumi. Sumodeliuota įmonė, kurios plotas 464,47 m2. Atliktas žmogaus saugos organizavimas darbe, kurio metu sudarytos sąlygos darbuotojams saugiai dirbti ketogeninės duonos gamybos įmonėje. Įvertinus ekonominius–finansinius produktų rodiklius, gauti rezultatai, kad įmonės grynasis pelnas yra 2573161,93 Eur, kas lemia, kad linų sėmenų duonos savikaina 6,84 Eur/kg, o netradicinės duonos su migdolų miltais – 12,00 Eur/kg. Darbo apimtis. Darbą sudaro 49 puslapiai, 27 lentelės, 11 paveikslų, 59 literatūros šaltiniai, 3 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject ketogeninė dieta, linų sėmenų miltai, migdolų miltai, gleivėjimas (bulvinė liga) en_US
dc.title Keto duonos su sėklų mišiniais gamyba en_US
dc.title.alternative Production of keto bread with seeds mixtures en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra