DSpace talpykla

Maisto saugos užtikrinimas virtų dešrų gamybos įmonėje taikant RVASVT sistemą

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Vasilevskaja, Sigita
dc.date.accessioned 2019-01-31T08:02:54Z
dc.date.available 2019-01-31T08:02:54Z
dc.date.issued 2018-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/497
dc.description Sigita Vasilevskaja. Assurance of Food Safety in Production Company of Cooked Sausages by Using the HACCP System. The final paper. Scientific advisor Dovilė Gailevičienė Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies. Department of Food Technology, Kaunas, 2018. The purpose of the paper: To implement the HACCP system in the production department of cooked sausages. The object of the paper: HACCP system in the production company of cooked sausages. The structure of the paper: Introduction, theoretical part, planning and realization of safe food products, a description the final product and the raw materials used, the flow-chart of the technological process of cooked sausages, the analysis of food safety risk factors and the Critical Control Points, conclusions / recommendations, literature and other sources of information, declaration of academic integrity. The results of the paper: The review of scientific literature has been carried out to analyse HACCP system as well as the main HACCP principles and their application in the food production company. Descriptions of the raw materials used for the production of cooked sausages and the final product have been provided. In addition, the analysis of food safety risk factors has been carried out applying a HACCP system based of the technological process stages; and Critical Points have been identified. Economic calculations have been done to determine the prime-cost of the cooked sausages € 7.13/ kg. In order to avoid possible cross-contamination, sausage production workshop of 309 m2 has been designed. The volume of the paper: 31 pages, 10 tables, 3 pictures, 28 literature sources, 1 appendix. Keywords: HACCP system, cooked sausages, food safety management. en
dc.description.abstract RVASVT sistemos taikymas virtų dešrų gamybos sektoriuje, siekiant išaiškinti visų vykdomų procesų etapus, kuriuose galimi maisto saugos rizikos veiksniai, analizuojami žaliavų / medžiagų, priėmimo iš tiekėjų, produktų gamybos, pagaminto produkto saugojimo, gabenimo procesai, pastatų, aplinkos ir žmonių valdymo būdai. Visoje virtų dešrų gamybos grandinėje, taikant RVASVT sistemą, atlikta maisto saugos rizikos veiksnių (biologinių, fizinių, cheminių) analizė bei pritaikytos jų valdymo priemonės. Siekiant išvengti galimos kryžminės taršos, suprojektuotas 309 m2 plotą užimantis virtos dešros gamybos cechas. Atlikti virtų dešrų gamybai reikiamų žaliavų bei medžiagų skaičiavimai; Atliktas finansinis – ekonominis projekto įvertinimas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject RVASVT sistema, virtos dešros, maisto saugos valdymas en_US
dc.title Maisto saugos užtikrinimas virtų dešrų gamybos įmonėje taikant RVASVT sistemą en_US
dc.title.alternative Assurance of Food Safety in Production Company of Cooked Sausages by Using the HACCP System en
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra