DSpace talpykla

Kalbiniai greito maisto restoranų reklamų ypatumai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Bujanauskaitė, Gabrielė
dc.date.accessioned 2021-02-03T08:34:58Z
dc.date.available 2021-02-03T08:34:58Z
dc.date.issued 2021-01-21
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/4223
dc.description Gabrielė Bujanauskaitė “Linguistic Peculiarities Used in Fast Food Restaurant Advertisements” Professional Bachelor Thesis. Scientific advisor, lecturer / associate professor G. Jedemskienė Kaunas University of Applied Sciences, the Language Centre of the Faculty of Arts and Education. Kaunas, 2021. The paper consists of 53 pages, 32 references and 2 appendices. The relevance of the paper is the growing competition between fast food chains and their battle between marketing campaigns in order to create more efficient and memorable advertisements. The main problem that the companies are facing is the correct distinguishment of which linguistic tools help to attract customers, increase brand awareness and which are not as successful as predicted. The main subject of this research paper is the linguistic peculiarities of advertisements used in fast food restaurants. The aim of the research paper is to analyze the linguistic peculiarities that are currently used in verbal advertisements. In order to attain the aim, the following objectives were set: 1) To define and analyze linguistic peculiarities of advertisement text theoretically. 2) To find out typical linguistic features used in advertisements practically. 3) To study the use of linguistic means of verbal communication used in advertisements. Methods that were used for the research: 1) Theoretical information analysis. 2) Quantitative analysis. 3) Linguistic descriptive comparative analysis. The paper consists of two main parts: theoretical and practical. The theoretical part gives a review of verbal communication and advertisement conception. It also describes the main types, structures and functions of advertisements. It analyses the levels of language, linguistic means and their use in advertisements. Having examined the arguments found in the theoretical works of authors such as Pranulis at al. (2014), Nnamdi-Eruchalu (2015), Vysekalová (2012), Fer (2018), Skorupa (2015) the practical linguistic analysis was performed. The results of the linguistic study reveal that all of the advertisements use headlines and only minority have body copies. The majority of advertisements consist of simple structure declarative sentences. One of the mostly used linguistic tool is apostrophe which helps to create an informal message to the audience. The second mostly used tool was rhyme and rhythm which helped to make texts more noticeable and memorable. The most neglected linguistic tools were metonymy, simile and onomatopoeia.  en_US
dc.description.abstract Bujanauskaitė, Gabrielė profesinio bakalauro baigiamasis darbas „Kalbiniai greito maisto restoranų reklamų ypatumai“. Baigiamojo darbo vadovė lektorė G. Jedemskienė, Kauno kolegijos Menų ir ugdymo fakulteto Kalbų centras, Kaunas, 2021. Baigiamasis darbas susideda iš 53 psl., darbe panaudoti 32 šaltiniai ir 2 priedai. Temos aktualumas – augant konkurencijai tarp greitojo maisto restorano organizacijų, didėja ir reklamų pasiūlos kiekiai, kurių pagrindinis tikslas privilioti naują auditoriją, sukurti įsimintiną bei efektyvią žinutę. Dėl reklamų gausos jas įgyvendinti galima įvairiais būdais, todėl organizacijos susiduria su problema, jog tenka gerai apgalvoti kurie kalbiniai ypatumai padeda pritraukti daugiau pirkėjų ir padidinti prekės ženklo žinomumą, o kurie tekstai sulaukia negatyvių padarinių. Darbo objektas yra kalbinės savybės naudojamos reklamų tekstuose. Darbo tikslas – išanalizuoti kurie kalbiniai ypatumai yra šiuo metu naudojami reklamų tekstuose. Darbo uždaviniai: 1) Teoriškai apibūdinti ir išanalizuoti kalbinius ypatumus naudojamus reklamų tekstuose. 2) Praktiškai surasti kalbinius įrankius naudojamus reklamose. 3) Išnagrinėti kalbinių savybių naudojimą rašytinėse reklamose. Darbo metodai: 1) teorinės medžiagos analizė; 2) kiekybinė analizė; 3) lingvistinė analizė, pagrįsta aprašymu bei palyginimu. Darbas susideda iš dviejų pagrindinių dalių: teorinės ir praktinės. Teorinėje dalyje aptariamos žodinės ir ne žodinės komunikacijos samprata. Taip apibūdinami pagrindiniai tipai, struktūra ir savybės priklausančios reklamoms. Teorinėje dalyje taip pat nagrinėjami kalbos lygiai, kalbiniai ypatumai ir jų panaudojimas reklamose. Apibendrinus teorinius Pranulis at al. (2014), Nnamdi-Eruchalu (2015), Fer (2018), Skorupa (2015) bei kitų rašytojų teiginius, buvo paruošta praktinė dalis susidedanti iš kiekybinio tyrimo ir lingvistinės analizės. Remiantis lingvistinės analizės rezultatais, galima teigti, kad dauguma reklamų susideda iš pavadinimo ir tik maža dalis reklamų turi informacinį tekstą. Dauguma sakinių susideda iš paprastos struktūros ir teigiamųjų sakinių. Vienas iš labiausiai naudojamų kalbinių ypatumų buvo apostrofas, kuris padeda sukurti patrauklesnę, neoficialią žinutę skirtą skaitytojams. Mažiausiai naudojami kalbiniai ypatumai buvo metonimija, palyginimai bei onomatopėja. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Advertisements, fast food restaurants, linguistic peculiarities, verbal communication, language levels, advertisement texts, advertisement components/Reklamos, greito maisto restoranai, kalbiniai ypatumai, žodinė komunikacija, kalbos lygiai, reklamos tekstas, reklamos dalys. en_US
dc.title Kalbiniai greito maisto restoranų reklamų ypatumai en_US
dc.title.alternative Linguistic Peculiarities of Advertisements Used by Fast Food Restaurants en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra