DSpace talpykla

Skirtingo amžiaus žmonių grupių žinios apie pasiruošimą gliukozės tyrimui

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Mockutė, Monika
dc.date.accessioned 2020-10-20T12:45:07Z
dc.date.available 2020-10-20T12:45:07Z
dc.date.issued 2020-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/4061
dc.description Knowledge of different age groups about preparation for glucose testing. Relevance of the work: glucose, it is the main source of energy of the body and one of the main parameters for the diagnosis of diabetes. Prolonged high blood glucose can lead to blindness, kidney failure, cardiovascular disease, neuropathy. To avoid these complications, it is important to have glucose prophylaxis tests done in a timely and well-prepared manner. Proper preparation for testing results in more accurate blood glucose readings, which allow healthcare professionals to diagnose the disorder and prescribe further treatment. The aim of the study: to evaluate the knowledge of different age groups about the preparation for glucose testing. The object of the work: the subjects' knowledge about the preparation for glucose testing. The problem of the work: What is the subject's knowledge of preparing for a glucose test? The tasks of the work: 1. Describe the scientific literature on diabetes mellitus and preparation for glucose testing. 2. To reveal the knowledge of the subjects about the preparation for the glucose test. 3. To compare the knowledge of the different age groups about the preparation for the tests. The methods of the work: 1. Analysis of subject and scientific literature on diabetes, criteria for preparation for glucose testing; 2. Quantitative research method, questionnaire survey of subjects on preparation for glucose tests; 3. Statistical analysis - descriptive statistics using Microsoft Office Exel. Conclusions of the work: 1. Diabetes is a metabolic disorder of chronic hyperglycemia. It is important to have at least 8 hours before the test. do not eat, drink only water. Before the test, you should also avoid stress, do not smoke. 2. The results of the study showed that the majority of respondents are aware that they should not eat for 12 to 8 hours before the glucose test. Respondents were not informed about the effects of smoking, physical activity, stress and coffee. 3. Most informed about 12 - 8 p.m. fasting pre-study respondents ranged in age from 36 to 60 years group. Eating habits before the study - more than 60 years group. On the influence of smoking, stress, alcohol, coffee, physical activity from 18-35 year. group. en_US
dc.description.abstract skirtingo amžiaus žmonių grupių žinios apie pasiruošimą gliukozės tyrimui. Darbo aktualumas: gliukozė, tai pagrindinis organizmo energijos šaltinis bei vienas iš pagrindinių parametrų cukriniam diabetui diagnozuoti. Ilgai trunkantis aukštas gliukozės kiekis kraujyje gali sukelti aklumą, inkstų nepakankamumą, širdies ir periferinių kraujagyslių ligas, neuropatiją. Norint išvengti šių komplikacijų svarbu laiku ir tinkamai pasiruošus atlikti gliukozės profilaktinius tyrimus. Tinkamas pasiruošimas tyrimams lemia gautus tikslesnius gliukozės koncentracijos kraujyje rodiklius, kuriais remdamiesi sveikatos priežiūros specialistai gali diagnozuoti atitinkamą sutrikimą bei paskirti tolimesnį gydymą. Darbo tikslas: įvertinti skirtingo amžiaus žmonių grupių žinias apie pasiruošimą gliukozės tyrimui. Darbo objektas: tiriamųjų žinios apie pasiruošimą gliukozės tyrimui. Darbo problema: kokios tiriamųjų žinios apie pasiruošimą gliukozės tyrimui? Darbo uždaviniai: 1. Aprašyti mokslinę literatūrą apie cukrinį diabetą ir pasiruošimą gliukozės tyrimui. 2. Atskleisti tiriamųjų žinias apie pasiruošimą gliukozės tyrimui. 3. Palyginti skirtingo amžiaus grupių tiriamųjų žinias apie pasiruošimą gliukozės tyrimui. Darbo metodai: 1. Dalykinės ir mokslinės literatūros analizė apie cukrinį diabetą, pasiruošimo gliukozės tyrimui kriterijus; 2. Kiekybinis tyrimo metodas, tiriamųjų anketinė apklausa apie pasiruošimą gliukozės tyrimams; 3. Statistinė duomenų analizė – aprašomoji statistika naudojant „Microsoft Office Exel“. Darbo išvados: 1. Cukrinis diabetas - lėtinės hiperglikemijos metabolinis sutrikimas. Prieš tyrimą svarbu bent 8 val. nevalgyti, vartoti tik vandenį. Prieš tyrimą tai pat reiktų vengti streso, nerūkyti. 2. Tyrimo rezultatai parodė, kad didžioji dalis apklaustųjų žino, kad prieš gliukozės tyrimą reikia nevalgyti 12 – 8 val. Apie rūkymo, aktyvios fizinės veiklos, streso bei kavos įtaką gliukozės tyrimui respondentai nežino. 3. Labiausiai informuoti apie 12 – 8 val. nevalgymą prieš tyrimą respondentai buvo iš 36 – 60 m. grupės. Maitinimosi įpročius prieš tyrimą – daugiau nei 60 m. grupės. Apie rūkymo, alkoholio, kavos, fizinės veiklos įtaką iš 18- 35 m. grupės. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Gliukozė, tyrimas, cukrinis diabetas en_US
dc.title Skirtingo amžiaus žmonių grupių žinios apie pasiruošimą gliukozės tyrimui en_US
dc.title.alternative Knowledge of different age groups about preparation for glucose testing en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra