DSpace talpykla

Aptarnavimo kultūros įtaka svečių pasitenkinimui penkių žvaigždučių viešbutyje “Olympic lagoon resort Agia Napa” Kipre

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Mikelytė, Agnė
dc.date.accessioned 2020-08-27T10:13:42Z
dc.date.available 2020-08-27T10:13:42Z
dc.date.issued 2020-06-16
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3975
dc.description Any segment of the hospitality industry that acts as a service industry, focuses its services on the entire customer experience. In the hospitality sector, the client satisfaction is considered a key element in a company’s success, an essential criterion in determining the quality of services or products to customers and is also particularly important for the organizational survival of the company. In this age of globalization, more and more hotels and others are actively interacting competing accommodation establishments. However, all the services they provide are usually great similar to each other, and an essential aspect that distinguishes them is the culture of service that everyone has gives the accommodation establishment a certain character. According to Hudson S. and Hudson L. (2017), today, companies have changed drastically, the economy has shifted from production-dependent to focus on timely provision of quality services. Customer service and its culture is more important than ever in the past because more and more customers want exclusive personalized attention and are less forgiving medium-sized accommodation establishments. However, despite its importance, quality, personalized service "with a sincere smile" is the exception and not the norm in many countries of the world. Therefore, currently the biggest challenge for hotel business developers is to create a hotel that breathe life, and also become a place with a soul. The President of The Ritz-Carlton Hotel is saying, “memories are created by people, not things. If we ask guests what color carpet was in their room, they probably won’t know. True value comes from the ponies and gentlemen who bring life to the hotel. Ten percent is a platform and the rest is people. " en_US
dc.description.abstract Bet kuris svetingumo pramonės segmentas, veikiantis kaip paslaugų pramonė, savo teikiamas paslaugas orientuoja į visą kliento patirtį. Svetingumo sektoriuje kliento pasitenkinimas yra laikomas pagrindiniu įmonės sėkmės elementu, esminiu kriterijumi nustatant paslaugų ar produktų kokybę klientams ir taip pat ypač svarbus organizaciniam įmonės išlikimui. Šiame globalizacijos amžiuje kuriasi vis daugiau ir daugiau viešbučių bei kitų tarpusavyje aktyviai konkuruojančių apgyvendinimo įmonių. Tačiau visos jų teikiamos paslaugos paprastai yra labai panašios viena į kitą, ir esminis jas skiriantis aspektas yra aptarnavimo kultūra, kuri kiekvienai apgyvendinimo įmonei suteikia tam tikrą charakterį. Anot Hudson S. ir Hudson L. (2017), šiandien, įmonės pasikeitė drastiškai, ekonomika perėjo nuo priklausomos gamybai prie dėmesio savalaikių kokybiškų paslaugų teikimui. Klientų aptarnavimas bei jo kultūra yra svarbesnis nei bet kada anksčiau, nes vis daugiau klientų nori gauti išskirtinį personalizuotą dėmesį ir yra mažiau atlaidūs vidutiniškas paslaugas teikiančioms apgyvendinimo įstaigoms. Tačiau nepaisant jo svarbos, kokybiškas, personalizuotas aptarnavimas ,,su nuoširdžia šypsena“ yra išimtis, o ne norma daugelyje pasaulio šalių. Todėl šiuo metu didžiausias viešbučių verslų kūrėjų iššūkis yra sukurti viešbutį, kuris alsuotų gyvenimu, ir taip pat taptų vieta turinčia sielą. The Ritz-Carlton Hotel prezidentas yra pasakęs: ,,prisiminimus kuria žmonės, o ne daiktai. Jei paklaustume svečių, kokios spalvos kilimas buvo jų kambaryje, jie greičiausiai nežinos. Tikroji vertė kyla iš ponių ir ponų, kurie atneša gyvenimą į viešbutį. Dešimt procentų yra platforma, o likusi dalis – tai žmonės“. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Svetingumas, viešbutis, aptarnavimo kultūra, svečiai en_US
dc.title Aptarnavimo kultūros įtaka svečių pasitenkinimui penkių žvaigždučių viešbutyje “Olympic lagoon resort Agia Napa” Kipre en_US
dc.title.alternative The Impact of Service Culture on Guest Satisfaction in the Five Star Hotel Olympic Lagoon Resort Agia Napa in Cyprus en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra