dc.contributor.author |
Raudoniūtė, Gintarė |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-01T06:54:04Z |
|
dc.date.available |
2020-07-01T06:54:04Z |
|
dc.date.issued |
2020-06-19 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3156 |
|
dc.description |
The theoretical part describes the keto diet and the principle of its operation, the role of nutrients, the sources of keto food, types of ketogenic diet. Based on the theory, 10 technological cards were created and supplemented the old menu of the company “X”. The development of the food range in the catering company will attract larger customer flows, increase the company's popularity, generous higher profits. The catering company plans to produce 100 servings of 10 different types of keto dishes per day, 10 pieces each. The selection of raw materials with description, storage conditions and classification of raw materials are presented. Cost cards were created, nutritional and energy values of dishes were calculated. Cost of boiled eggs without shell with fresh tomatoes – 0,39 Eur./porc., Cost of almond breakfast pancakes:
0,40 Eur./porc., The cost of a salad with chicken breast – 1,97 Eur./porc. Nutritional value of boiled eggs without shell with fresh tomatoes: protein 13,9 g, fat 28,47 g, carbohydrates 4,1 g; energy value – 328,8 kcal., nutritional value of buns: protein 5,47 g, fat 9,82 g, carbohydrates 4,57 g; energy value – 142,19 kcal. The flow diagram of the production technology of salad with chicken breast is made. A technological study for the determination of wet gluten content was performed using 4 different flour samples. The hardness of the buns was measured with a texture analyzer. The rules of safety work have been established in the catering company “X”, the rules of occupational hygiene and fire safety have been observed in the company. 889,13 Eur have been spent on total labor costs. In the graphic part, the plan of the catering company is drawn, the movement flows are marked: the movement of workers, products, dishes, dirty dishes, secified premises – areas, equipment, production area is: 37,42 m2. |
en_US |
dc.description.abstract |
Teorinėje dalyje aprašyta keto mityba ir jos veikimo principas, maistinių medžiagų: riebalų, baltymų, angliavandenių vaidmuo keto mityboje, pateikti keto maisto šaltiniai, ketogeninės mitybos tipai, jų privalumai ir trūkumai. Remiantis teorija sukurta 10 technologinių kortelių, jomis papildytas senasis įmonės „X“ valgiaraštis. Maisto asortimento plėtra maitinimo įmonėje pritrauks didesnius klientų srautus, didins įmonės populiarumą, generuos didesnį pelną. Per dieną maitinimo įmonė planuoja pagaminti 100 porcijų, 10 skirtingų rūšių keto patiekalų, kiekvieno po 10 vienetų. Pateiktas žaliavų parinkimas su aprašymu, žaliavų laikymo sąlygos ir suskirstymas. Sudarytos savikainos kortelės, apskaičiuotos maistinės ir energinės patiekalų vertės. Virtų kiaušinių be lukšto su šviežiais pomidorais savikaina – 0,39 Eur./porc., migdolinių pusryčių blynelių savikaina: 0,40 Eur./porc., salotų su vištienos krūtinėle savikaina – 1,97 Eur./porc. Virtų kiaušinių be lukšto su šviežiais pomidorais maistinė vertė: baltymai 13,9 g, riebalai 28,47 g, angliavandeniai 4,1 g; energinė vertė – 328,8 kcal., bandelių maistinė vertė: baltymai 5,47 g, riebalai 9,82 g, angliavandeniai 4,57 g; energinė vertė – 142,19 kcal. Pateikta žaliavų suvestinė dviems dienoms. Sudaryta salotų su vištienos krūtinėle gamybos technologijos srauto schema. Atliktas šlapiojo glitimo kiekio nustatymo technologinis tyrimas, kuriam naudoti 4 skirtingų miltų bandiniai. Tekstūros analizatoriumi matuotas bandelių kietumas. Maitinimo įmonėje „X“ nustatyos saugos darbų taisyklės, numatytos prevencinės priemonės, įmonėje laikomasi darbo higienos, priešgaisrinių taisyklių. Atlikti finansiniai-ekonominiai skaičiavimai, viso darbo išlaidoms išleista – 889,13 Eur. Grafinėje dalyje nubraižytas maitinimo įmonės planas, pažymėti judėjimo srautai: darbuotojų, produktų, patiekalų, nešvarių indų judėjimas, nurodyti patalpų plotai, įrenginiai, gamybinė zona užima 37,42 m2. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.subject |
ketogeninė mityba, riebalai, baltymai, SVT, kryžminė tarša |
en_US |
dc.title |
Keto mitybos principais pagrįsto valgiaraščio kūrimas maitinimo įmonėje „X“ |
en_US |
dc.title.alternative |
Creating a menu based on keto nutrition principles in the catering company “X” |
en_US |
dc.type |
Other |
en_US |