DSpace talpykla

Technologinės programos sudarymas atnaujinant valgiaraštį „X“ picerijoje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Malys, Klaudijus
dc.date.accessioned 2020-07-01T06:48:22Z
dc.date.available 2020-07-01T06:48:22Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3151
dc.description The theoretical part of the paper provides the analysis and the description of the pizza concept, confirms the benefit of ingredients used in original Italian pizzas to human body and compares nutrition value between pizzas “X” and updated recipes. The technological research part provides an assortment development, technologies, costs, nutrition and energy value cards, technological schemes with production description and approved CCP, the layout of the kitchen and storage premises. In addition, the experimental research has been carried out. During this research the difference between production of pizzas following the updated recipe assortment and usual “X” assortment was analysed. The organoleptic evaluation proved that pizzas made acciording to usual “X” recipes could be described as having poorer taste, smell and appearance, moveover most of the ingredients didn’t match. The pizza base made by “X” recipes was tougher and gummier than the pizza base made by new recipes. The pizza base made by updated recipes, namely, using olive oil and milk was of better consistency, more friable and delicious than the traditional pizza base made in pizzeria “X”. It was recommended to use extra pure olive oil, milk, Mozzarella cheese and higher quality ingredients in order to improve the quality and nutritional value of the dishes as well as the flavour and appearance. The survey of customers has proved that they would prefer Italian type pizzas. An updated assortment was developed, 10 fully described technological cards, 4 nutrition value cards, 4 cost cards, a technological scheme with CCP points were made. Control dishes were produced. The economy part provided the evaluation of the research, assortment development, expenses for control dish production. Total cost amount - 958,34 Eur. en_US
dc.description.abstract Teorinėje darbo dalyje aptarta ir apibendrinta, kas yra picos, kokia itališkų picų ingredientų nauda žmogaus organizmui bei patiekiamaspalyginimas maistinės vertės „X“ picų ir atnaujintos receptūros. Technologinėje – tiriamojoje dalyje pateiktas sudarytas valgiaraštis, technologijos, savikainos, maistinės ir energinės vertės kortelės, technologijos schemos su gamybos aprašymu ir patvirtintais SVT, virtuvės ir sandėliavimo patalpų išdėstymo eskizas. Taip pat atliktas eksperimentinis tyrimas, kurio metu vykdyta picų, taikant naujas receptūras ir pagal „X“ taikomas receptūras, gamyba bei jų organoleptinis vertinimas kad picos, pagamintos taikant „X“ patvirtintas receptūras, buvo prastesnio skonio, kvapo, išvaizdos, daugelis ingredientų nederėjo tarpusavyje. Taikant „X“ receptūras, pagamintos picos padas buvo kietas ir tąsus lyginant su picos padu, gamintu taikant naujas receptūras. Picos padas, kurio gamyboje, taikant naujas receptūras, naudotas alyvuogių aliejus ir pienas buvo geresnės konsistencijos, puresnis ir skanesnis nei „X“ picerijoje gaminamo tradicinio picos pado. Rekomenduojama picų gamyboje naudoti aukštos kokybės tyrą alyvuogių aliejų, pieną ir „Mozzarella“ sūrį ir geresnės sudėties ingredientus gerinant patiekalų kokybę ir maistinę vertę taip pat kvapą ir išvaizdą. Atlikta apklausa parodė, kad lankytojai pageidauja itališko tipo picų. Sukurtas valgiaraštis, 10 technologijos kortelių su pilnu aprašymu, 4 maistinės vertės kortelės, 4 savikainos kortelės, technologijos schema su SVT taškais, detaliai aprašyti technologiniai procesai. Atlikti kontroliniai patiekalų gaminimai. Ekonominėje dalyje įvertintos tiriamojo darbo, valgiaraščio sudarymo ir kontrolinio gaminimo išlaidos, bendra išlaidų suma 958,34 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject maisto sauga, valgiaraštis, pica, technologinis tyrimas en_US
dc.title Technologinės programos sudarymas atnaujinant valgiaraštį „X“ picerijoje en_US
dc.title.alternative Development of the technological programme for menu update in pizzeria X en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra