DSpace talpykla

Meniu papildymas įmonėje UAB “Senamiesčio projektas"

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Lukošius, Ignas
dc.date.accessioned 2020-06-29T10:42:49Z
dc.date.available 2020-06-29T10:42:49Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3091
dc.description In the modern world of restaurants and cafes the menus are constantly developed in order to attract new customers, take advantage of seasonal ingredients, stay competitive in the market. Sous vide, quick freezing are modern food processing methods that have many advantages over conventional food processing methods. The advantages of these and other modern food processing techniques not only imply tastier healthier food for the company's customers, but also contributes to the company's operations by facilitating meal production without losing food quality and prolonging a shelf life that can directly save money. Therefore, ten dishes have been added in the existing menu, which will be processed applying modern cooking technologies. It is intended to produce 111 servings per day. Technological cards for ten new dishes, cost cards, nutrition and energy value food cards have been created. A table of raw material consumption has been compiled, which calculates the amount of raw materials that needed for two-day work. The production flow chart of the classic dessert Creme brulee has been created. In the kitchen, cleanliness and good hygiene of the staff is one of the most important things. Hand washing, use of gloves, clean and appropriate clothing for work with food. In addition, the cleanliness of the kitchen, shelves, refrigerators, freezers. The kitchen plan of the restaurant is drawn taking into account cross-contamination, hygiene norms and requirements. New kitchen equipment has also been selected that will be required to make new dishes. The economic calculations show that the costs of development of the existing menu is 325 EUR en_US
dc.description.abstract Maitinimo įmonių meniu asortimentas yra pastovioje rotacijoje, kad pritraukti naujų klientų, kad pasinaudoti sezoniniais ingredientais, kad išlikti aktualiems šiuolaikinėje rinkoje. „Sous vide“, greitas užšaldymas yra modernūs maisto apdorojimo būdai, kurie turi daug privalumų lyginant su įprastais maisto apdorojimo būdais. Šių ir kitų modernių maisto apdorojimo technikų privalumai ne tik reiškia skanų maistą įmonės klientams, bet ir padeda įmonės veiklai palengvindamas maisto gaminimą, neprarandant maisto kokybės, bei prailgina maisto produktų stovėjimo laiką, kas tiesiogiai gali sutaupyti pinigų. Todėl sudarytas dešimties patiekalų menių papildymas, kurie bus apdorojami moderniomis maisto gaminimo technologijomis. Per diena planuojama pagaminti 111 porcijų naujų menių papildymo patiekalų. Sudarytos naujų dešimties patiekalų technologijos kortelės, savikainos kortelės, maistinės ir energetinės vertės patiekalų kortelės. Sudaryta žaliavų sunaudojimo lentelė, apskaičiuojanti sunaudojamu žaliavų kiekį per dvi paras. Sudaryta klasikinio deserto „creme brulee“ gamybos schema. Virtuvėje švara ir gera darbuotojų higiena yra vienas iš svarbių dalykų. Ranku plovimas, pirštinių naudojimas, švari apranga ir atitinkama apranga. Taip pat virtuvės švara, lentynų, šaldytuvų, šaldymo kamerų švara. Nubraižytas restorano virtuvės planas atsižvelgiant į kryžminį užterštumą, higienos normas ir reikalavimus. Taip pat parinkta nauja gamybinė įranga, kurios reikės gaminant naujus patiekalus. Atlikus ekonominę apskaita gauta, jog meniu papildymo išlaidos yra 325 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject meniu, „Sous-vide“, apdorojimas, papildymas, jautiena en_US
dc.title Meniu papildymas įmonėje UAB “Senamiesčio projektas" en_US
dc.title.alternative Menu development for the company UAB Senamiesčio projektas en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra