DSpace talpykla

Kulinarinės studijos technologinė programa

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Klimavičius, Darius
dc.date.accessioned 2020-06-26T11:53:22Z
dc.date.available 2020-06-26T11:53:22Z
dc.date.issued 2020-06-19
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3083
dc.description Both the customers ordering private events and schools tend to order culinary education events; however, their offer is very limited. It is important to familiarise schoolchildren with healthy and organic products and the dishes cooked from them and, of course, to try them. Within the framework of this thesis, for the purposes of developing a culinary studio and to meet educational needs, in the research part of the thesis, primary school pupils have been questioned and a questionnaire “Culinary education” has been prepared for their parents. Their attitude towards cooking of organic food, the use of organic vegetables and natural organic products has been investigated. The results have been discussed and structured in the form of diagrams. A technological study has also been made to analyse planning of the manufacturing process, properties of natural food-grade colourants and their production. Three tasting menus have been developed. The variety of raw materials, their organic properties and the way of serving were taken into consideration. Ten technological cards have been made showing not only the quantities of raw materials, but also the order in which technological processes are applied, two cards of cost and two cards of nutritional facts have also been made. The equipment for the culinary studio has also been selected and the educational production premises have been designed. An organoleptic analysis was made and a test education has been organised at school, during which ginger biscuits with a variety of glazes containing food-grade colourants were baked. Economic financial calculations have also been made to show the costs of the research work amounting to EUR 3953,18. en_US
dc.description.abstract Tiek privačių švenčių užsakovai, tiek mokyklos yra linkusios užsisakinėti kulinarines edukacijas, todėl kad jų pasiūla yra labai ribota. Aktualu vaikus supažindinti su sveikuoliškais, ekologiškais produktais bei iš jų gaminamais patiekalais ir žinoma patiems juos pasigaminti bei paragauti. Šiame darbe kulinarijos studijai, edukacijos poreikiams, tiriamojoje darbo dalyje apklausti pradinių klasių mokiniai bei paruošta anketa tėvams „Kulinarinė edukacija“. Tiriama jų nuomonė apie ekologiškų patiekalų gaminimą, naudojamas ekologiškas daržoves ir natūralius ekologiškus produktus. Gauti rezultatai aptariami ir pateikiami diagramose. Atliktas technologinis tyrimas – išanalizuotas gamybos proceso planavimas, natūralių maistinių dažų savybės, jų gamyba. Sudaryti trijų degustacijų valgiaraščiai. Buvo atsižvelgiama į žaliavų įvairovę, ekologiškumą bei pateikimo būdą. Sudaryta dešimt technologinių kortelių, kurios parodo ne tik žaliavų kiekius, bet ir technologinių procesų eiliškumą, po 2 savikainos ir maistinės vertės korteles. Parenkami kulinarinės studijos įrengimai, modeliuojamos edukacinės gamybinės patalpos. Atlikta tyrimo juslinė analizė, padaryta bandomoji edukacija mokykloje gaminant imbierinius sausainius su įvairiais glajais, kuriems buvo naudojami natūralūs dažikliai. Atlikti ekonominiai – finansiniai skaičiavimai, kuriuose apskaičiuotos visos tiriamojo darbo išlaidos, kurios sudarė – 3953,18 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject degustacijos, edukacijos mokiniams, kulinarinė studija en_US
dc.title Kulinarinės studijos technologinė programa en_US
dc.title.alternative Technological program of a culinary studio en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra