DSpace talpykla

Būtinųjų programų sudarymas šokoladinio pyrago gamybos įmonei

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Korsakaitė, Deimantė
dc.date.accessioned 2020-06-25T11:49:11Z
dc.date.available 2020-06-25T11:49:11Z
dc.date.issued 2020-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3046
dc.description After analyzing the scientific literature, it can be stated that a ketogenic diet is not limited to people who want to lose weight, but this diet can be helpful for people with the presence of various health diseases. To make chocolate cake the following raw materials are used: almond flour, stevia sweetener, egg mass, cocoa powder and butter. The basic requirements for raw materials are sensory indicators, physico-chemical indicators, microbiological indicators, transportation conditions, storage conditions, packaging materials and product labeling. The following production stages are presented in the technological flowchart diagram: reception, storage and weighing of raw materials, mixing of dough, division of dough, baking, cooling of baked product, packaging, metal detection (CCP – 1P), storage until sale, transportation and supply to customers. Prerequisite programs have been created to ensure and implement the processes carried out in the company: BP-1 - maintenance program for buildings, premises and territory; BP-2 - the prerequisite management program for the purchase, control and maintenance of raw materials, supplies; BP-3 - equipment maintenance prerequisite management program; BP-4 - Seizure and withdrawal of a non-compliant product from the market; BP-5 - the prerequisite program for the supervision of hygiene and training of workers; BP-6 is a prerequisite program for sanitation. The company is designed to avoid cross-contamination. The following three security zones are provided: high security zone, medium security zone, low security zone. The company will carry out raw material control research, technological process control research, finished product control tests, production sanitation and hygiene tests. Financial-economic calculations show that the production cost of 1 kg of chocolate cake is 13,97 EUR. en_US
dc.description.abstract Išanalizavus mokslinę literatūrą, galima teigti, kad ketogeninė mityba nepriklauso tik svorio numesti norintiems žmonėms, tačiau ši mityba gali padėti ir esant įvairioms sveikatos ligoms. Šokoladinio pyrago gamyboje naudojamos žaliavos: migdolų miltai, stevija saldiklis, kiaušinių masė, kakavos milteliai ir sviestas. Pagrindiniai žaliavoms keliami reikalavimai: jusliniai rodikliai, fizikiniai – cheminiai rodikliai, mikrobiologiniai rodikliai, gabenimo sąlygos, laikymo sąlygos, pakavimo medžiagos, bei produktų ženklinimas. Sudarytoje technologinio srauto diagramoje pateikti šie etapai: žaliavų priėmimas, žaliavų laikymas, žaliavų svėrimas, žaliavų pirminis apdorojimas, tešlos maišymas, tešlos padalijimas, kepimas, iškeptų gaminių vėsinimas, pakavimas, metalo detekcija (SVT – 1F), laikymas iki realizavimo, transportavmas ir tiekimas vartotojams. Įmonėje vykdomiems procesams užtikrinti ir vykdyti sudarytos būtinosios programos: BP-1 – pastatų, patalpų ir teritorijos priežiūros programa; BP-2 – žaliavų, medžiagų pirkimo, kontrolės ir priežiūros būtinoji valdymo programa; BP-3 – įrangos priežiūros būtinoji valdymo programa; BP-4 – neatitiktinio produkto sulaikymas ir pašalinimas iš rinkos; BP-5 – arbuotojų higienos ir mokymų priežiūros būtinoji programa; BP-6 – sanitarijos priežiūros būtinoji programa. Įmonė suprojektuota taip, kad nekiltų kryžminė tarša. Pateiktos trys saugumo zonos: aukšta saugumo zona, vidutinio saugumo zona, žemo saugumo zona. Įmonėje bus atliekami žaliavų kontrolės tyrimai, technologinio proceso kontrolės tyrimai, gatavo produkto kontrolės tyrimai, gamybos sanitarijos ir higienos būklės tyrimai. Atlikus finansinius – ekonominius skaičiavimus, apskaičiuota, kad 1 kg šokoladinio pyrago gamybinė savikaina yra 13,97 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject šokoladas, pyragas, sauga, keto mityba en_US
dc.title Būtinųjų programų sudarymas šokoladinio pyrago gamybos įmonei en_US
dc.title.alternative Development of the prerequisite programmes for the chocolate cake production workshop en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra