DSpace talpykla

Maisto kokybės ir saugos valdymas sausainių su liofilizuotomis avietėmis ir graikiškais riešutais gamybos įmonėje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Poškus, Žygimantas
dc.date.accessioned 2020-06-25T07:59:48Z
dc.date.available 2020-06-25T07:59:48Z
dc.date.issued 2020-06-17
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3028
dc.description Analysis of literature sources was performed on the topic; A description of the raw materials used (brown sugar, walnuts, lyophilized raspberries, etc.), packaging materials and the selected product (cookies with lyophilized raspberries and walnuts) has been prepared; The analysis of possible food safety risk factors was performed in the cookie production company, and their management measures were established. An integrated quality and food safety management system has been implemented in accordance with the requirements of the international standards ISO 9001 and ISO 22000. Calculations of raw materials and materials required for the production of cookies with lyophilized raspberries and walnuts (250 kg/shift for productivity) were performed; Performed calculations of the area of production premises; A financial-economic evaluation of the project was carried out. It is planned to produce 58500 kg of cookies with lyophilized raspberries and walnuts per year, when the production plant will work 5 working days a week, 8 hours per shift. en_US
dc.description.abstract Nagrinėjama tema atlikta literatūros šaltinių analizė; Parengtas naudojamų žaliavų (rudojo cukraus, graikiškų riešutų, liofilizuotų aviečių ir kt.), pakavimo medžiagų ir pasirinkto gaminio (sausainių su liofilizuotomis avietėmis ir graikiškais riešutais) aprašas. Sausainių gamybos įmonėje atlikta galimų maisto saugos rizikos veiksnių analizė, nustatytos jų valdymo priemonės. Taikant tarptautinių standartų ISO 9001 ir ISO 22000 reikalavimus įdiegta integruota kokybės ir maisto saugos vadybos sistemą. Atlikti sausainių su liofilizuotomis avietėmis ir graikiškais riešutais gamybos (250 kg/pamainą našumui) reikalingų žaliavų, medžiagų skaičiavimai; Atlikti cecho užimamų plotų skaičiavimais; Atliktas finansinis-ekonominis projekto įvertinimas. Numatoma per metus pagaminti 58500 kg sausainių su liofilizuotomis avietėmis ir graikiškais riešutais, kuomet gamybos įmonė dirbs 5 darbo dienas per savaitę, po 8 valandas per pamainą. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Maisto sauga, maisto kokybė, RVASVT, SVT, liofilizacija en_US
dc.title Maisto kokybės ir saugos valdymas sausainių su liofilizuotomis avietėmis ir graikiškais riešutais gamybos įmonėje en_US
dc.title.alternative Food safety and quality management in the production of cookies with lyophilized raspberries and walnuts en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra