DSpace talpykla

Naujų skonių giros gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Žemaitytė, Rimantė
dc.date.accessioned 2020-06-25T07:45:11Z
dc.date.available 2020-06-25T07:45:11Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3026
dc.description Recipes of new flavours of gira with black currant concentrate and raspberry concentrate have been developed and technological parameters have been justified. Annual production capacity 441,000 l of each type. The production programme and work modes (1 shift, 8 hours a day, 5 days a week) are planned, positions held of employees (technologist, laboratory technician, warehouse keeper, manufacturing worker supervisor, cleaner, accountant) are planned. Annual calculations of their costs (water, bread extract, jam, sugar, yeast, carbon dioxide) have been performed. The technological scheme has been presented, the production process is described, analyzing the physical and chemical changes. Risk factor assessed and CCP identified (Critical Control Points): CCP - pasteurisation. The HACCP plan provided for specific control measurements. Selected technological equipment (the main cooking and mixing boiler, carbonator, pasteurizer). Choose technological equipment to ensure efficient, smooth and safe production. Projected premises of the company - total area - 487 m². en_US
dc.description.abstract Sukurtos naujų skonių giros su juodųjų serbentų koncentratas ir su aviečių koncentratas receptūros ir parinkti technologiniai paremetrai. Kiekvieno gaminant po 441000 l/metus. Numatoma gamybos programa ir darbo režimai (1 pamaina, 8 valandas per diena, 5 dienas per savaitę), numatytos darbuotojų pareigybės (technologas, laborantas, sandėlininkas, gamybos darbuotojas, meistras, valytoja, buhaleris). Atlikti jų sąnaudų metiniai skaičiavimai (vandens, duonos ekstrakto, koncentratas, cukraus, mielių, anglies dioksido). Pateikta technologinė schema, aprašytas gamybos procesas, išanalizuojant fizikinius ir cheminius pasikeitimus. Įvertinti rizikos veiksniai, nustatytas svarbus valdymo taškas: SVT – giros pasterizavime. RVASVT plane numatytos jų valdymo priemonės. Pasirinkti technologiniai įrenginiai (iš kurių pagrindiniai virimo ir maišymo katilas, karbonizavimo aparatas, pasterizatorius). Pasirinkti technologiniai įrenginiai užtikrins efektyvią, sklandžią bei saugią gamybą. Suprojektuotos įmonės patalpos – bendras jų plotis – 487 m². en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Gira, juodųjų serbentų koncentratas, aviečių koncentratas en_US
dc.title Naujų skonių giros gamyba en_US
dc.title.alternative Production of new flavoured gira en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra