DSpace talpykla

Kvietinės duonos su ruginiu raugu ir priedais gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Burauskaitė, Sniežana
dc.date.accessioned 2020-06-25T07:39:19Z
dc.date.available 2020-06-25T07:39:19Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3024
dc.description Two types of wheat bread with rye sourdough were created. For the production of bread is used rye sourdough, drawn spontaneously from the whole grain rye flour and water, in a ratio at 50:50. Walnuts and rasins are added to products to enrich tie nutrotional value of bread. During the shift will be baked1424 kg of bread products, are used 535 kg of wheat flour, 2720 pieces of packaging materials and 208 boxes for storing finished product. Technological descriptions of bread have been compiled. In order to ensure the safety of products, during the whole technological process, the assessment of food safety risk factors is performed, their management measures (essential programs) are established. The SVT – 1F is controlled by a metal detector. Premises of the simulated establishment with an area of 415,62 m2. In company is organized human safety at work: responsible persons are indentified, created – safe workplaces, work and rest regimes, employees are informed of their rights and obligations. The applied research has shown that the validity of bread is 4 days. The cost of products was determined by assessing the financial – economic indicators: light wheat bread with rye sourdough and cumin – 1,14 Eur, and wheat bread with rye sourdough, walnuts and raisins – 1.82 Eur. en_US
dc.description.abstract Buvo sukurtos dvi kvietinės duonos rūšys su ruginiu raugu. Duonos gamybai naudojamas ruginis raugas, išvestas spontaniniu būdu iš visų grūdo dalių ruginių miltų ir vandens santykiu 50:50. Graikiniai riešutai ir razinos į gaminius dedami siekiant praturtinti duonos mitybinę vertę. Per pamainą bus iškepta 1424 kg duonos gaminių, sunaudojama 535 kg kvietinių miltų, 2720 vnt pakavimo medžiagų ir 208 dėžės gatavai produkcijai laikyti. Sudaryti duonų technologiniai aprašymai. Gaminių saugai užtikrinti, viso technologinio proceso metu, vykdomas maisto saugos rizikos veiksnių vertinimas, nustatytos jų valdymo priemonės (būtinosios programos). SVT – 1F atliekama produkto kontrolė metalo detektoriumi. Sumodeliuotos įmonės patalpos, kurių plotas yra 415,62 m2. Įmonėje organizuota žmogaus sauga darbe: nustatyti atsakinti asmenys; sudarytos - saugios darbo vietos, darbo ir poilsio režimai; darbuotojai informuoti apie savo teises ir pareigas. Taikomojo mokslinio tyrimo metu nustatyta, kad duonų galiojimas yra 4 dienos. Įvertinus finansinius – ekonominius rodiklius, nustatyta gaminių savikaina: šviesios kvietinės duonos su ruginiu raugu ir kmynais – 1,14 Eur, o kvietinės duonos su ruginiu raugu, graikiniais riešutais ir razinomis – 1,82 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject duona, raugas, graikiniai riešutai en_US
dc.title Kvietinės duonos su ruginiu raugu ir priedais gamyba en_US
dc.title.alternative Production of wheat bread with rye sourdough and additives en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra