DSpace talpykla

Šokoladinių saldainių su natūraliais įdarais gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Kočanaitė, Radvilė
dc.date.accessioned 2020-06-25T06:57:28Z
dc.date.available 2020-06-25T06:57:28Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3018
dc.description To meet consumer needs, new chocolate sweet recipes have been developed from natural ingredients, using pumpkin puree and dried pineapple mass for production. Pumpkins give the filling a yellowish colour, a mild pumpkin taste and enrich it with minerals, carotene, pectin. Defects of chocolate candies were analyzed: non - glossy surface of chocolate sweets, matte color - chocolate is poorly tempered, holes are visible on the base of the sweet - air gaps, after filling the sweet the filling leaks through and does not stay inside the shell of the sweet. The properties of chocolate using a fat substitute, pumpkin seed oil, were examined in a chemical / biochemical analysis. The company’s candy production chain has essential programs (BP) in place to ensure the management of biological, physical and chemical risk factors. When calculating the economic indicators, the total costs of the planned activity were determined - EUR 85592.26, the total profitability of products - EUR 6169937.74. The estimated payback period of the company is 7 years. en_US
dc.description.abstract Norint patenkinti vartotojų lūkesčius sukurtos naujos šokoladinių saldainių receptūros iš natūralių žaliavų, panaudojus gamybai moliūgų tyrę ir džiovintą ananasų masę. Moliūgai suteikia įdarui gelsvą spalvą, švelnų moliūgo paskonį ir praturtina mineralinėmis medžiagomis, karotinu, pektinu. Išanalizuotos šokoladinių saldainių ydos: neblizgus šokoladinių saldainių paviršius, matinė spalva – šokoladas blogai ištemperuotas, ant saldainio pagrindo matomos skylutės – oro tarpai, atlikus saldainio pjūvį įdaras išbėga ir nesilaiko saldainio viduje – per skystas įdaras. Cheminėje/biocheminėje analizėje buvo nagrinėtos šokolado, panaudojus riebalų pakaitalą, moliūgų sėklų aliejų, savybės. Įmonės saldainių gamybos grandinėje yra taikomos būtinosios programos (BP), siekiant užtikrinti biologinių, fizinių ir cheminių rizikos veiksnių valdymą. Skaičiuojant ekonominius rodiklius nustatytos planuojamos veiklos bendros sąnaudos - 85592,26 Eur, bendras gaminių pelningumas - 6169937,74 Eur. Įmonės atsipirkimo apskaičiuotas atsipirkimo laikas yra 7 metai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Šokoladas, saldainiai, moliūgų tyrė, ananasai en_US
dc.title Šokoladinių saldainių su natūraliais įdarais gamyba en_US
dc.title.alternative Manufacture of chocolate sweets with natural fillings en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra