DSpace talpykla

Natūralios antrinės fermentacijos šermukšnių putojančio vyno gamybos įmonė

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Būdelytė, Gabrielė
dc.date.accessioned 2020-06-25T06:17:51Z
dc.date.available 2020-06-25T06:17:51Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3014
dc.description Semi-dry and dry rowan berry sparkling wines will be produced; intended annual production capacity is 5000 litres. Sparkling wines are produced by natural secondary fermentation, in steel tanks – acrotophores. The analysis of risk factors identified Critical Control Points - glass breakage control in bottling. Chemical and biochemical factors of sparkling wine were determined. Marketing research was carried out in order to determine demand for rowan berry sparkling wine in Lithuania. The graphical presentation of the workshop including equipment, premises and traffic flow has been provided. Estimated production area is 272,01 m2, where as the company's total area is 378,41 m2. Economic calculations have shown that the production of rowan berry sparkling wine will be profitable if this sparkling wine is sold for 7,5 Eur. en_US
dc.description.abstract Gaminami pusiau sausas ir sausas netradicinės žaliavos – šermukšnių uogų putojantys vynai, kurių per metus bus pagaminama po 5000l. Putojantys vynai gaminami natūralios antrinės fermentacijos būdu, plieninėse talpose - akrotoforuose. Atlikus rizikos veiksnių analizę, aptiktas svarbus valdymo taškas – stiklo dūžio kontrolė išpilstyme. Nustatyti cheminiai ir biocheminiai putojančio vyno veiksniai. Atliktas marketinginis tyrimas siekiant išsiaiškinti šermukšnių uogų putojančio vyno paklausą Lietuvoje. Cechas nubraižytas grafiškai su įrenginiais, patalpomis ir judėjimo srautais. Apskaičiuotas gamybinių patalpų plotas, kuris siekia 272,01 m2, taip pat ir bendras įmonės plotas 378,41 m2. Atlikus ekonominius skaičiavimus nustatyta, kad putojančio šermukšnių vyno gamyba bus pelninga, jeigu šis putojantis vynas bus parduodamas už 7,5 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Šermukšnių uogos, putojantis vynas, antrinė fermentacija, SVT en_US
dc.title Natūralios antrinės fermentacijos šermukšnių putojančio vyno gamybos įmonė en_US
dc.title.alternative Production plant of natural secondary fermentation rowan berry sparkling wine en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra