DSpace talpykla

Sveikatai palankesnės sumuštinių duonos gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Lapinskienė, Vitalija
dc.date.accessioned 2020-06-25T05:59:35Z
dc.date.available 2020-06-25T05:59:35Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3011
dc.description The taste, aroma and appearance of bread depend largely on the raw materials and the method of production. A sandwich bread recipe corresponding to the "Keyhole" symbol has been created. These products have less fat, sugar, salt, but more nutrients compared to other similar foods in the same group. Pilot baking was performed to produce these healthier breads. The products have a beautiful square shape, as the baked in special molds with a lid. "Sandwich bread with whole wheat flour and pumpkin seeds" - pumpkin seeds give a special taste and image, which not only adds to the bread pulp, but also during coating they cover the surface of the bread through a special spreader. This gives the bread a distinctive look and taste. "Sandwich bread with wheat and spelled flour of all parts of the grain" - the kneading of bread is affected by spelled flour and boiled spelled grains. Spelled wheat gluten differs in structure from conventional wheat gluten, so spelled grains do not cause an allergic reaction in some people who are allergic to wheat. The required raw materials have been calculated and the equipment has been selected for a healthier sandwich bread production line - the bread is baked with a tunnel oven with a capacity of over 600 kg / h, which can ensure uninterrupted production. It is easy to manage and take corrective action during baking. This oven maintains a constant and required temperature, and if the burner temperature is reached too high, an audible signal sounds so that the bread does not burn. The bread will be cooled in a specially designed cooling tower. The production workshop is capable of producing a larger amount of products. In the future, it is planned to expand production and add new products to the range. The nutritional and energy value of "Sandwich bread with whole wheat flour and pumpkin seeds" has been calculated, which shows that the product meets the requirements of the "Keyhole". en_US
dc.description.abstract Duonos skonis, aromatas ir išvaizda labiausiai priklauso nuo žaliavų, gamybos būdo. Sukurta sumuštinių duonos receptūra, atitinkanti „Rakto skylutės“ simbolį. Šie produktai, lyginant su kitais panašiais tos pačios grupės maisto produktais, turi mažiau riebalų, cukraus, druskos, tačiau daugiau maistinių skaidulinių medžiagų. Atlikti bandomieji šių sveikatai palankesnių duonų kepimai. Gaminiai gražios kvadratinės formos, kepami specialiose formose su dangčiais. „Sumuštinių duonai su kvietiniais visų grūdo dalių miltais ir moliūgų sėklomis“ ypatingą skonį ir vaizdą suteikia moliūgų sėklos, kurios ne tik dedamos į duonos minkštimą, bet dar ir formavimo metu padengiamas duonos paviršius. Moliūgų sėklos duonai suteikia savitą vaizdą ir skonį. „Sumuštinių duonai su visų grūdo dalių kvietiniais ir speltos miltais“ duonos mikštimui įtakos turi speltos miltai ir virti speltos grūdai. Speltos kviečių glitimas savo sandara skiriasi nuo įprastinių kviečių glitimo, todėl jie nesukelia alerginės reakcijos daliai žmonių, alergiškų kviečiams. Apskaičiuotos reikalingos žaliavos bei parinkta įranga sveikatai palankesnės sumuštinių duonos gamybos linijai - duonos kepamos su tuneline krosnimi, kurios našumas per 600 kg/val., tai gali užtikrinti nepertraukiamą gamybą. Nesunku valdyti ir daryti korekcinius veiksmus kepimo metu. Šia krosnimi palaikoma pastovi ir reikiama temperatūra, o jei pasiekiama per aukšta degiklio temperatūra, pasigirsta garsinis signalas, todėl duonos nesudega. Duona vėsinama tam specialiai sukurtame aušinimo bokšte. Gamybinis cechas pajėgus pagaminti ir didesnį kiekį produkcijos. Ateityje planuojama plėsti gamybą bei papildyti asortimentą naujais gaminiais. Apskaičiuota maistinė ir energinė vertė „Sumuštinių duonos su kvietiniais visų grūdo dalių miltais ir moliūgų sėklomis“, kuri parodo, kad gaminys atitinka „Rakto skylutės“ reikalavimus. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject sumuštinių duona, raugas, sėklos en_US
dc.title Sveikatai palankesnės sumuštinių duonos gamyba en_US
dc.title.alternative Production of healthier sandwich bread en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra