DSpace talpykla

Sviesto ir pasukų jogurto gamybos cechas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Vasiliauskis, Erlandas
dc.date.accessioned 2020-06-22T11:29:44Z
dc.date.available 2020-06-22T11:29:44Z
dc.date.issued 2020-06-15
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/3003
dc.description A butter production workshop has been designed, producing 2750 kg of production per day: 1000 kg of butter and 1750 kg of buttermilk yoghurt. The production of butter and buttermilk in the yoghurt workshop is organized in one shift which lasts 8 hours. During the year, the workshop workes 246 days. To produce designed amount of production needs 25,250 kg of raw milk. After analyzing the technological setting, the important critical control points are: CCP - C during milk reception and storage of skim milk. CCP - B during pasteurisation and CCP - F during butter and buttermilk yoghurt packaging.. For smooth production process there was selected appropriate equipment of which most important is the continuous butter. The designed workshop covers an area of 426.77 m2, production area covers 176.25 m2. After calculating the financial and economic indicators, it was determined that the cost of 1 kg of product: butter - 1.41 Eur, buttermilk yogurt - 1.25 Eur. en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas sviesto gamybos cechas pagaminantis 2750 kg produkcijos per dieną: 1000 kg sviesto ir 1750 kg pasukų jogurto. Sviesto ir pasukų jogurto ceche gamyba organizuojama viena pamaina, kuri trunka 8 valandas. Per metus cechas dirba 246 dienas. Pagaminti pasirinktą kiekį produkcijos reikia 25250 kg žalio pieno. Išanalizavus technologinį procesą nustatyti svarbūs valdymo taškai: SVT – C pieno priėmimo ir lieso pieno laikymo metu. SVT – B grietinėlės pasterizavimo metu ir SVT – F sviesto ir pasukų jogurto pakavimo metu. Sklandžiam gamybos procesui užtikrinti parinkti įrenginiai, iš kurių svarbiausias sviesto gamyboje nepertraukiamo veikimo sviesto muštuvas GS butter. Suprojektuotas cechas užima 426,77 m2 ploto, gamybinės patalpos sudaro 176,25 m2. Apskaičiavus finansinius- ekonominius rodiklius nustatyta, kad 1 kg produkto savikaina: sviesto – 1,41 Eur, pasukų jogurto – 1,25 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject sviestas, pasukos, jogurtas en_US
dc.title Sviesto ir pasukų jogurto gamybos cechas en_US
dc.title.alternative Butter and buttermilk yogurt manufacture en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra