DSpace talpykla

Žvėrienos patiekalų degustacinė vakarienė restorane „Putvinskio 48“ Kaune

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Grabauskaitė, Giedrė
dc.date.accessioned 2019-08-13T11:22:17Z
dc.date.available 2019-08-13T11:22:17Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2222
dc.description The mentioned theme was chosen because the game dishes are highly valued due to the fact that game meat distinguishes itself by its specific taste, has countless nutrients, minerals and vitamins, it is also beneficial to humans as meat is organic. Tasting remains an incredible way of discovering new flavours, as well as sampling something new and undiscovered. Thus, game tasting dinner is appropriate for people who have not tasted meat yet, but they are eager to become convinced it tastes wonderful and has obvious benefits. Two types of game dinner tasting menus have been created. The first option consists of deer dishes whereas the second alternative includes venison dishes. A technological study was fulfilled to further explore sensory properties of a dish. Broths were prepared from three different kinds of meat – venison, chicken and beef. The results showed how different colour, taste, consistency, appearance and smell of each broth were. After a calculation of the financial-economic indicators, the costs for the menu creation and control cooking were obtained, totaling 275.73 EUR. en_US
dc.description.abstract Tema pasirinkta tokia, kadangi žvėrienos patiekalai yra labai vertinami, nes laukinių žvėrių mėsa išsiskiria savitu skoniu, turi daug maistinių medžiagų, kaip mineralai ir vitaminai, kurios naudingos žmogui, taip pat ši mėsa yra ekologiška, nekaloringa. Degustacija puikus būdas atrasti naujų skonių, paragauti kažko naujo ir dar neatrasto, todėl žvėrienos patiekalų degustacinė vakarienė puikiai tinka žmonėms, kurie šios mėsos dar neragavę, bet nori patys įsitikinti jos puikiu skoniu ir naudingumu. Sukurtas dviejų variantų žvėrienos patiekalų degustacinės vakarienės valgiaraštis. Pirmas variantas susideda iš stirnienos patiekalų, antras variantas – iš elnienos patiekalų. Buvo atliekamas technologinis tyrimas, kurio metu nagrinėjamos patiekalo juslinės savybės. Buvo gaminami trijų skirtingų mėsų – elnienos, vištienos ir jautienos – sultiniai. Gauti rezultatai parodė, kaip skyrėsi kiekvieno sultinio spalva, skonis, konsistencija, išvaizda ir kvapas. Finansinių-ekonominių rodiklių apskaičiavimo metu buvo gautos valgiaraščio sudarymui ir kontroliniams virimams išlaidos, kurios iš viso sudarė 275,73 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject žvėriena, elniena, stirniena, degustacinė vakarienė en_US
dc.title Žvėrienos patiekalų degustacinė vakarienė restorane „Putvinskio 48“ Kaune en_US
dc.title.alternative Game Dish Tasting Dinner at the Restaurant „Putvinskio 48“ in Kaunas en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra