DSpace talpykla

Inovatyvių lietuviškų patiekalų technologinės programos sudarymas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Jokūbaitytė, Jovita
dc.date.accessioned 2019-08-13T10:57:31Z
dc.date.available 2019-08-13T10:57:31Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2216
dc.description The technological program of the innovative Lithuanian dishes was developed using the Thermomix, Smoking Gun kitchen appliances, and Sous-vide production method. The theme has been chosen for several reasons - Lithuanian cuisine is a taste of all, but most people like different innovations, so the idea was to try to create more different preparation and presentation variations of the Lithuanian dishes. As a result, two appetizers - one spread, and another one - a Samogitian dish - potato doughnuts with a sour cream butter were added to the menu. The hot dishes include chicken and pork dishes, and the lamb loin was circulated. The Smoking Gun, which added a natural smoke flavor, was used to prepare the extraordinary salmon. The soups are cold and hot, and the dessert is based on the forest berries and the strawberry sherbet, which was made using the Thermomix device. The dishes prepared with these innovations take on the new taste qualities and preserve the nutrients. The goal of the sensory study is to create a new sauce based on Beechamel sauce. en_US
dc.description.abstract Buvo sukurta inovatyvių lietuviškų patiekalų technologinė programa, naudojant virtuvinius prietaisus Thermomix, Smoking Gun ir Sous-vide gamybos būdą. Tema pasirinkta dėl kelių priežasčių – lietuviškos virtuvės patiekalai yra visiems žinomo skonio, tačiau dauguma žmonių mėgsta ir įvairias inovacijas, todėl kilo idėja pamėginti sukurti įvairesnes lietuviškų patiekalų gamybos ir pateikimo variacijas. Todėl į valgiaraštį buvo įtraukti du užkandžiai - vienas užtepėlė, o kitas žemaičių patiekalas – bulvių spurgos su kastiniu. Karšti patiekalai - vištienos, kiaulienos patiekalai, o ėriuko išpjova buvo cirkuliuojama. Siekiant patiekti neįprasto skonio lašišą, buvo pasinaudota prietaisu Smoking Gun, kuris suteikė natūralų dūmų skonį. Sriubos šalta ir karšta, o desertų pagrindas yra miško uogos ir braškų šerbetas, kuris buvo pagamintas pasitelkiant Thermomix prietaisą. Šių inovacijų pagalba paruošti patiekalai įgauna naujų skoninių savybių ir yra išsaugomos maistinės medžiagos. Juslinio tyrimo tikslas - sukurti naują padažą, kurio pagrindą sudarė Bešamelio padažas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject inovatyvus, technologinė kortelė, Sous-vide, Thermomix, lietuviška virtuvė en_US
dc.title Inovatyvių lietuviškų patiekalų technologinės programos sudarymas en_US
dc.title.alternative Preparation of Technological Program of the Innovative Lithuanian Dishes en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra