DSpace talpykla

Itališko jūros gėrybių restorano gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Draugelytė, Dovilė
dc.date.accessioned 2019-08-13T10:55:00Z
dc.date.available 2019-08-13T10:55:00Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2213
dc.description The theoretical part provides an overview of the seafoods used in the menu, their benefits and the best way to prepare them. It discusses the Mediterranean diet and its benefits for the human body, the gourmet of seafood and trends. A questionnaire survey, a theoretical study, which aims to find out which seafood is most in demand, why people eat it. According to the survey results in the technological part, we have prepared a ten – course menu with two food and cost cards. Four check-ups were made, photos submitted with technological cards. The stages of technological processes with food safety and quality requirements are described. Accomplished technological research, which replaces one product with another (black pasta with sepia ink and simple pasta), are followed. Based on the results, it can be stated that pasta with sepia ink is not only more attractive in appearance, but also with sensory qualities. The restaurant's economic calculations are provided, the premises of the entire restaurant are planned with technological facilities. Direct and indirect costs of the company are calculated, the management of the company is foreseen and possible expansion is foreseen. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje apžvelgiamos valgiaraštyje naudojamos jūros gėrybės, jų nauda, geriausias paruošimo būdas. Aptariama viduržemio jūros dieta bei jos nauda žmogaus organizmui. Atlikta anketinė apklausa- teorinis tyrimas, kurio tikslas sužinoti, kurios jūros gėrybės paklausiausios, kodėl žmonės jas valgo. Vadovaujantis anketinės apklausos rezultatais technologinėje dalyje parengtas dešimties patiekalų valgiaraštis su dviejomis maistinės vertės ir savikainos kortelėmis. Atlikti keturi kontroliniai virimai – nuotraukos pateiktos prie technologinių kortelių. Aprašyti technologinių procesų etapai, išanalizuotas maisto saugos ir kokybės reikalavimų laikymasis įmonėje. Atliktas technologinis tyrimas, kurio metu vienas produktas pakeičiamas kitu (juodieji makaronai su sepijų rašalu ir paprasti makaronai), stebimi rezultatai. Remiantis gautais rezultatais galima teigti, kad makaronai su sepijų rašalu ne tik savo išvaizda patrauklesni, bet ir naudingesni maistine verte. Pateikti restorano ekonominiai apskaičiavimai, suplanuotos viso restorano patalpos, numatyti technologiniai įrenginiai, suskaičiuotos tiesioginės ir netiesioginės įmonės išlaidos, numatytas įmonės valdymas ir galimas plėtimasis. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject jūros gėrybės, Viduržemio jūros dieta, sepijų rašalas, SVT, kryžminė tarša en_US
dc.title Itališko jūros gėrybių restorano gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of production activities of Italian seafood restaurant en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra