DSpace talpykla

Meksikietiškų patiekalų kavinės gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Lukošiūtė, Dovilė
dc.date.accessioned 2019-08-13T10:47:29Z
dc.date.available 2019-08-13T10:47:29Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2211
dc.description The organization of the production of a catering company is a complex concept, which includes the structure of different activities, starting with the strategic plans which foresee the resources necessary for production, costs, technologies, menus creation, , equipment and competencies of human resources. The organization of production activities at the catering facility is directly related to the size of the catering establishment and the potential turnover of the establishment. Mexican cuisine is characterized by a variety of spices: coriander, cumin, cloves, etc. The dishes are mostly made from beef, mutton, goat meat, seafood, and are often used corn, beans, tomatoes, peppers and limes. Mexican dishes are very colourful. The 10 - course free choice menu for the Mexican café was prepared. It reflects the country's cuisine peculiarities. The technologies cards of the dishes, the energy value and cost cards are prepared. The café is designed and the production premises are equipped to avoid cross contamination. After the sensory evaluation of a taco snack, it was found that taco with minced beef was tastier. . This study found that the energy value of tacos with beef is higher than of tacos with chicken, and the chicken snack is cheaper in terms of the price , but the taco snack with beef is included in the cafe‘s menu because it is more nutritious and has better sensory qualities. The financial and economic evaluation of the project revealed the direct and indirect production costs. The direct production costs are 92,423.03 EUR and the indirect costs are 198,536.83 EUR. en_US
dc.description.abstract Maitinimo įmonės gamybos organizavimas yra įvairiapusis konceptas, apimantis skirtingų veiklų struktūrą, pradedant strateginiais planais, kuriais numatoma gamybai reikalingi ištekliai, sąnaudos, technologijos, sudaromi meniu, rūpinamasi patalpų įrenginiais bei žmogiškųjų išteklių kompetencijomis. Maitinimo įstaigos gamybinės veiklos organizavimas turi būti tiesiogiai susijęs su maitinimo įstaigos dydžiu ir galimu įmonės apyvartumu. Meksikiečių virtuvei būdingi įvairūs prieskoniai: kalendros, kuminas, gvazdikėliai ir kt., patiekalai dažniausiai gaminami iš jautienos, avienos, ožkienos, jūros gėrybių, gamybai labai dažnai naudojami kukurūzai, pupelės, pomidorai, paprikos, žaliosios citrinos ir kt. Meksikiečių patiekalai labai spalvingi. Meksikietiškų patiekalų kavinei sukurtas 10 patiekalų laisvo pasirinkimo valgiaraštis, kuris atspindi šalies virtuvės ypatumus, sudarytos patiekalų technilogijos, energinės vertės ir savikainos kortelės. Kavinė suprojektuota ir gamybinės patalpos įrengtos taip, kad būtų išvengta kryžminės taršos. Atlikus taco užkandžio juslinį vertinimą, buvo išsiaiškinta, kad taco su jautienos faršu degustuotojams buvo skanesnis. Atlikus šį tyrimą išsiaiškinta, kad taco su jautiena energinė vertė didesnė negu su vištiena, o kainų atžvilgiu užkandis su vištiena yra pigesnis, tačiau į kavinės valgiaraštį įtrauktas taco užkandis su jautiena, nes jis maistingesnis ir pasižymi geresnėmis juslinėmis savybėmis. Atlikus finansinį – ekonominį projekto įvertinimą paaiškėjo tiesioginės ir netiesioginės gamybos išlaidos. Tiesioginės gamybos išlaidos metamas sudaro 92423,03 Eur, o netiesioginės – 198536,83 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject meksikietiški patiekalai, jautiena, aštru en_US
dc.title Meksikietiškų patiekalų kavinės gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of Production Activities at the Mexican Food Café en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra