DSpace talpykla

Kavinės Kaune gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Globytė, Liveta
dc.date.accessioned 2019-08-13T10:45:49Z
dc.date.available 2019-08-13T10:45:49Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2210
dc.description In the theoretical part of the paper, the core aspects of European dishes are highlighted. A 40-seat cafe is being designed, considering the main factors distinguished in the paper. Variations of 10 different dishes are presented, which traditionally are meat or fish dishes, however, innovatively adapted sauces and other ingredients make these dishes exclusive. In the technological part, I made a ten-dish menu for a 40-seat cafe. For these 10 dishes, technological cards and the raw material summary were created. Some research was carried out to find out which sort of chicken is better for making Chicken Kiev. Furthermore, a sensory evaluation was made. The economical part contains the calculation of the raw material price, amount of production costs per day, wages, electricity and water costs. Company profit. en_US
dc.description.abstract Teorinėje darbo dalyje išskirti pagrindiniai europietiškų patiekalų aspektai remiantis moksline literatūra bei išanalizuoti RVASVT sistemos reikalavimai įmonės kontrolei. Aprašyti norminiai aktai ir maisto saugos reikalavimai maitinimo įmonėms. Technologinėje dalyje sudarytas naujas kavinės europietiškų patiekalų valgiaraštis, sudarytos 10 patiekalų technologijos kortelės, maistinės ir energinės vertės bei savikainos kortelės. Nubraižyta patiekalo technologinė schema identifikuojant SVT bei aprašyti gamybos procesai. Atlikti technologiniai skaičiavimai atsižvelgiant į RVASVT reikalavimus Atliktas technologinis tyrimas parodė, kad kijevo kotletų gamybai labiau tinkama vištienos šlaunelių mėsa nei krūtinėlės mėsa, nes gaminys lengviau formavosi, buvo minkštesnis, sultingesnis. Ekonominėje dalyje apskaičiuoti ekonominiai-finansiniai rodikliai: apskaičiuota žaliavų kaina (70030,39 Eur per metus), darbo užmokestis, išlaidos elektros energijai bei vandeniui, pagalbinėms medžiagoms. Visų išlaidų bendra suma sudaro 230340,7 Eur per metus. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kavinė, patiekalai, mityba, maisto sauga en_US
dc.title Kavinės Kaune gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of production activities in a cafe in Kaunas en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra