DSpace talpykla

Naujai kuriamo sušių restorano Tauragėje gamybinės veiklos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ruškytė, Agnė
dc.date.accessioned 2019-08-13T10:38:07Z
dc.date.available 2019-08-13T10:38:07Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2209
dc.description A theoretical part describes catering companies and their classification, the main principles of establishing the company and the technology of sushi production. The technological part contains a prepared menu, which is made from 8 sushi and 2 soups, the selection of raw materials for the production of sushi, technological cards, which assist for the food production, the prime cost and nutritional value cards as well as the summary of raw materials, technological scheme and a description of its processes. The quality of the food and the assurance of good hygiene during the preparation process of food are described. The characteristics of techological equipment and the design of the production premises evaluating cross-contamination as well as the organization of human safety at work are provided. The technological research to evaluate which ingredient, shrimp or eel, is more suitable for the sushi “gunkan“ production is carried out. The results of the research show that “gunkan” with shrimp is more attractive, tastier for the consumer and has less calories than sushi with eel. The financial-economic part provides the company designing characteristics, the calculations of production volume, turnover and the direct and indirect production costs. The total cost is 163,133.98 EUR. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aprašytos maitinimo įmonės ir jų klasifikacija, pagrindiniai įmonės steigimo principai ir sušių gamybos technologija. Technologinėje dalyje parengtas valgiaraštis, kurį sudaro 8 sušiai ir 2 sriubos, parinktos žaliavos sušių gamybai, sudarytos technologinės kortelės, kurių pagalba gaminami patiekalai, taip pat savikainos ir maistingumo kortelės. Parengta žaliavų suvestinė, technologinė schema ir jos procesų aprašymas. Aprašyta projektuojamo restorano patiekalų kokybės ir darbo higienos užtikrinimo sistema, pateikta technologinių įrenginių charakteristika, gamybos patalpų plotų modeliavimas įvertinant kryžminę taršą, žmogaus saugos organizavimas darbe. Atliktas technologinis tyrimas, kurio metu buvo siekiama įvertinti, kuris ingredientas, krevetė ar ungurys, labaiu tinkamas sušių gunkanus gamybai. Rezultatai parodė, kad gunkanas su krevetėmis vartotojui yra patrauklesnis, skanesnis, mažiau kaloringas nei gunkanas su unguriu. Finansinėje - ekonominėje dalyje pateikta trumpa projektuojamos įmonės charakteristika, apskaičiuota gamybos apimtis ir prekių apyvarta, tiesioginės ir netiesioginės gamybos išlaidos. Bendra išlaidų suma yra 163,133.98 EUR. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject sušis, nori, ungurys, vasabis en_US
dc.title Naujai kuriamo sušių restorano Tauragėje gamybinės veiklos organizavimas en_US
dc.title.alternative Organization of Production Activities at a Newly Establishing Sushi Restaurant in Tauragė en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra