Santrauka:
Teorinėje dalyje aptariama, kad dažniausiai sutinkami patiekalai greito maisto restoranų valgiaraščiuose yra burgeriai ir aliejuje virtas maistas, kuris savyje neturi daug naudingų medžiagų, bet turi tokių medžiagų, kaip akrilamidas, trans riebalų, angliavandenių, natrio, kurios daro neigiamą įtaką žmogaus organizmui, Taip pat aptarta, kad salotos praturtina žmogaus organizmą naudingomis medžiagomis, kaip vitaminai A, K, C, mineralai kalis, kalcis, magnis ir kt. Technologinėje dalyje, buvo kuriamos naujos receptūros valgiaraščio atnaujinimui. Sudarant valgiaraštį, buvo stengtasi parinkti kuo įvairesnius ingredientus, kad jos tiktų skirtingų poreikių žmonėms. Apskaičiuota dviejų patiekalų savikaina ir dviejų patiekalų maistinė vertė. Taip pat aptarta maisto saugos ir kokybės valdymo sistema, paremta geros higienos praktikos taisyklių reikalavimais. Ekonominėje dalyje buvo apskaičiuota, kad baigiamojo darbo išlaidos siekia 612,37 Eur
Description:
The theoretical part discusses what dishes are found in the fast food restaurant menus, what their nutritional qualities are. It also discusses the benefits of salads to humans, what nutrients can be found there and how it improves the functioning of human body.
Considering the different restaurant menus, the technological cards to be applicable to various types of cuisine were created in the technological part. The prime cost and nutritional value of two dishes were calculated. It was also stated what requirements the catering establishment must comply with in order not to avoid cross-contamination.
In the economic part it was estimated that the costs of the research is 612.37 EUR