DSpace talpykla

Lietuvos kariuomenės maitinimo bloko, veikiančio lauko sąlygomis, valgiaraščio asortimento plėtra

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Dasevičius, Julius
dc.date.accessioned 2019-08-13T09:07:53Z
dc.date.available 2019-08-13T09:07:53Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2198
dc.description In the final paper there is an overview of the information sources, which analyzes the physiological food norms and food supply to the soldiers. The analysis of menu creation and its development in the Lithuanian Armed Forces is presented. The overview of the legal acts related to the catering of the military in the Lithuanian Armed Forces is carried out. By exploiting the capabilities of new container production system, the variety of dishes for the soldiers rations are expanded by feeding the troops in the field under the outdoor conditions. There a 10-course menu, the meal technology cards, the cards of the food costs and nutrition are made. The final paper presents a flow diagram of the technological processes, a description of the technological process and a chemical, biochemical analysis of the production process. The characteristics of technological equipment, the need reasoning are described and the layout of industrial premises evaluating cross-contamination is designed. The assurance of food safety and the application of quality requirements are planned. Work safety and legal health acts and regulations are applied. The technological research of hot lunch dish is prepared using different preparation methods and sensory characteristics. A financial – economic evaluation of the project is carried out. en_US
dc.description.abstract Baigiamajame darbe atlikta informacijos šaltinių apžvalga, kurioje analizuojama karių maisto fiziologinės normos, aprūpinimas maistu. Analizuojamas valgiaraščių sudarymas ir jo plėtra Lietuvos kariuomenėje. Atlikta teisės aktų, susijusių su Lietuvos kariuomenės karių maitinimu apžvalga. Išnaudojant naujos konteinerinės gamybos sistemos galimybes, išplėsta karių raciono įvairovė, karius maitinant lauko sąlygomis. Sudarytas 10 patiekalų valgiaraštis, patiekalų technologijos kortelės, savikainos bei maistinės vertės kortelės. Baigiamajame darbe pateikta patiekalo technologinio proceso srautų diagrama, technologinio proceso aprašas ir cheminė, biocheminė gamybos proceso analizė. Atliktas technologinių įrenginių, poreikio pagrindimas ir gamybinių patalpų plotų modeliavimas įvertinant kryžminę taršą. Sumodeliuotas maisto saugos užtikrinimas ir kokybės reikalavimų taikymas bei žmogaus saugos darbe taikymas, pateikti darbuotojų saugos ir sveikatos teisiniai pagrindai. Atliktas karšto pietų patiekalo technologinis tyrimas, gaminant jį skirtingais paruošimo būdais ir įvertinant juslines savybes. Atliktas ekonominis projekto įvertinimas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject fiziologinės normos, valgiaraštis, pusgaminis, terminis apdorojimas, juslinės savybės en_US
dc.title Lietuvos kariuomenės maitinimo bloko, veikiančio lauko sąlygomis, valgiaraščio asortimento plėtra en_US
dc.title.alternative Expanding the Menu Assortment for the Lithuanian Armed Forces Outdoor Catering Section en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra