DSpace talpykla

Gimtadienio šventės organizavimas restorane „Parkas“

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Balynaitė, Sigita
dc.date.accessioned 2019-08-13T08:42:14Z
dc.date.available 2019-08-13T08:42:14Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2188
dc.description An order was made to organize the catering of the birthday party guests at the restaurant „Parkas“. There were 15 guests attending the event. 165 portions of the dishes were served. During the creation of the recipes some innovative technologies were taken into account. Also today popular food products were used: molecular kitchen elements were used in the cooking process, dish or dish component forms were altered using agar-agar, food foam was produced using soya lecithin, decorations were created using baked corals and caramelized sugar, in the baking process an additional flavor was obtained using cedar wood cutting boards, to give the dishes a rose pinkish shade the lyophilized beetroot powder was used, popular today mirror glaze was made for the desert, moreover, the dishes were decorated whith basil chips. The technological research was carried out applying the method of sensory analysis – the sauce from fruits and vegetables was made in the form of foam. The pomegranate foam sauce was evaluated as the best one and was used in the newly created recipes. The technological cards whith the product descriptions and dish photos were prepared. The nutritional value of the dishes and prime cost including the costs of products and chosen materials for the recipes were calculated and provided in the cards. A technological scheme of a beetroot cream cake with the descriptions of the processes was created, also, the equipment and the layout of the production area of the catering establishment were described. It was concluded that establishments food safety is ensured carrying out the internal control according to the good hygiene practice rules. The financial – economic evaluation was performed and the profit was calculated: generated profit -158,85 Eur. en_US
dc.description.abstract Atliktas užsakomasis darbas, kurio tikslas buvo suorganizuoti gimtadienio šventės dalyvių maitinimą restorane „Parkas“, šventėje dalyvavo 15 žmonių. Buvo patiektos 165 patiekalų porcijos. Kuriant patiekalų receptūras buvo atsižvelgta į inovatyvias kulinarijos technologijas. Taip pat buvo panaudoti šiuo metu populiarūs maisto produktai: gamyboje buvo panaudoti molekulinės virtuvės elementai, patiekalo ar jo sudedamųjų dalių formos buvo keičiamos panaudojant agar-agarą, su sojų lecitinu gaminamos maistinės putos, papuošimai buvo kuriami naudojant kepamus koralus ir karamelizuotą cukrų, papildomo skonio suteikimui kepimo proceso metu panaudotos kedro lentelės, kad patiekalai įgytų rožinį atspalvį, buvo panaudoti liofilizuoti burokėlių milteliai, desertui buvo pagaminta šiuo metu populiari veidrodinė glazūra, patiekalai taip pat buvo puošiami bazilkų traškučiais. Atliktas technologinis tyrimas, kurio metu, pasitelkiant juslinės analizės metodiką iš vaisių ir daržovių buvo gaminamas padažas putų pavidalu. Geriausiai įvertinta granatų puta panaudota kaip padažas sukurtoje naujoje receptūroje. Buvo sudarytos technologijos kortelės su gamybos aprašais ir patiekalų nuotraukomis, patiekalų maistinės vertės ir savikainų skaičiavimo kortelės, aprašytos pasirinktos žaliavos kuriamoms receptūroms. Buvo sudaryta burokėlių kremo torto technologinė schema su procesų aprašais, aprašyta maitinimo įmonės įranga ir gamybinių plotų išplanavimas ir apibendrinta tai, kad įmonėje maisto sauga užtikrinama vykdant vidinę kontrolę pagal geros higienos praktikos taisykles. Atliktas finansinis – ekonominis vertinimas ir paskaičiuotos renginio išlaidos, gautas pelnas 158,85 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject inovacijos, maisto tendencijos, molekulinė gastronomija, maisto technologijos, šventė, maisto putos, gimtadienis en_US
dc.title Gimtadienio šventės organizavimas restorane „Parkas“ en_US
dc.title.alternative Organization of Birthday party at the Restaurant „Parkas“ en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra