dc.contributor.author |
Stulgaitienė, Renata |
|
dc.date.accessioned |
2019-08-13T08:33:53Z |
|
dc.date.available |
2019-08-13T08:33:53Z |
|
dc.date.issued |
2019-06 |
|
dc.identifier.uri |
http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2186 |
|
dc.description |
a new technological programme of the cafeteria „Kiba“ was created. The preparation of the dishes was improved, by using „Sous Vide“ technology and enriching them with new, health beneficial food ingredients. The menu of 10 dishes was created. The ben-oil-tree powder and hemp seed proteins were used to improve the nutritional value of the dishes. A control cooking was made using the chicken marinated in different marinades. The cost of this work is 473,91 EUR. |
en_US |
dc.description.abstract |
Darbe sudaryta nauja kavinės „Kiba“ technologinė programa, atnaujinant patiekalus ir pritaikant jų gamybai „Sous Vide“ technologiją ir praturtinant naudingais maisto priedais. Sudarytas 10 patiekalų valgiaraštis. Patiekalų maistinei vertei pagerinti, panaudota aliejinė moringa ir kanapių sėklų baltymai. Atlikus technologinį tyrimą, buvo pastebėta, jog pritaikius „Sous Vide“ technologiją ir naudojant Provanso žolelių marinatą, ruošiant vištienos kepsnį, pagamintas patiekalas pasižymėjo geresnėmis skonio ir išvaizdos savybėmis, nei ruošiant įprastu būdu. Atliktas kontrolinis kepimas, kepant skirtingai marinuotą vištieną. Apskaičiuota, kad viso darbo išlaidos sudaro 473,91 Eur. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.subject |
"Sous Vide“, aliejinė moringa, kanapių sėklų baltymai |
en_US |
dc.title |
Kavinės „Kiba“ naujos technologinės programos sudarymas |
en_US |
dc.title.alternative |
Creation of New Technological Programme of the Cafeteria „Kiba“ |
en_US |
dc.type |
Other |
en_US |