DSpace talpykla

Technologinės programos sudarymas VšĮ „Portfolio meno galerija“

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Babelytė, Karolina
dc.date.accessioned 2019-08-13T08:27:24Z
dc.date.available 2019-08-13T08:27:24Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2185
dc.description Healthy, balanced nutrition is important for being energetic and active. The worldwide known vegetarian diet supporters refuse to use animal origin products and this tendency is becoming more popular in Lithuania. The final paper resulted in a creation of – a vegetarian dessert and drink menu for the summer season for the public eneterprise “Portfolio Meno Galerija“. The menu is based on deserts and drinks made of various seasonal fruits, berries, vegetables, seeds, and nuts. Such diet has a positive effect on human health: it reduces the risk of developing some types of cancer, stroke and heart disease, and diabetes. The research was carried out to evaluate the sensory properties of quinoa truffles and white rice truffles. It showed that the color and smell of both types of truffles were almost the same, but the taste and consistency of the truffles with quinoa were better. The cost of a portion of the quinoa truffles (0.16 EUR) and a portion of the white rice truffles (0.13 EUR) was compared. The results of the comparison of – nutritional values showed: the truffles with quinoa had 43 kcal more than thhe truffles with rice. The economic – financial calculations were performed, the results of which show that the total costs of the research is 829.39 EUR. This amount includes the research expenses – 85.41 EUR, the menu creation costs – 600.12 EUR and the costs of a control baking – 143.86 EUR. en_US
dc.description.abstract Norint būti energingiems ir žvaliems, svarbu yra sveika, subalansuota mityba. Visame pasaulyje žinoma vegetariška mityba, kurios šalininkai atsisako vartoti gyvūninės kilmės produktų, darosi populiaresnė ir Lietuvoje. Baigiamojo darbo metu atliktas užsakomasis darbas – sudarytas vegetariškų desertų ir gėrimų valgiaraštis vasaros sezonui VšĮ „Portfolio Meno Galerija“. Valgiaraščio pagrindą sudaro desertai ir gėrimai į kurių sudėtį įeina įvairūs sezoniniai vaisiai, uogos, daržovės bei sėklos, riešutai. Tokia mityba turi teigiamą poveikį žmonių sveikatai: sumažina kai kurių vėžio rūšių, insulto ir širdies ligų, cukrinio diabeto išsivystymo riziką. Buvo aliktas tiriamasis darbas, kurio metu įvertintos bolivinių balandų triufelių ir baltųjų ryžių triufelių juslinės savybės. Pateikta išvada, kad spalva ir kvapu abiejų rūšių triufeliai yra beveik vienodi, tačiau skonis ir konsistencija yra geresni triufelių su bolivine balanda. Buvo palyginta savikaina: bolivinių balandų triufelių 1 porcija 0,16 Eur, o baltųjų ryžių triufelių – 0,13 Eur. Palyginta maistinė vertė: triufeliai su bolivine balanda yra 0,43 kcal. kaloringesni už triufelius su ryžiais. Atlikti ekonominiai – finansiniai skaičiavimai, kurių rezultatai rodo, kad visų tiriamojo darbo išlaidų suma yra 829,39 Eur. Šią sumą sudaro tiriamojo darbo išlaidos – 85,41 Eur, valgiaraščio sudarymo išlaidos – 600,12 Eur ir išlaidos kontroliniams kepimams – 143,86 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject maistas, vegetarizmas, sveikata, valgiaraštis en_US
dc.title Technologinės programos sudarymas VšĮ „Portfolio meno galerija“ en_US
dc.title.alternative Creation of Technological Program at the Public Enterprise “Portfolio Meno Galerija” en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra