DSpace talpykla

ISO 22000 standarto punkto „Saugių produktų planavimas ir realizavimas“ dokumentacijos parengimas varškės sūrio su spanguolėmis gamybai

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Peleckytė, Agnė
dc.date.accessioned 2019-08-13T04:55:46Z
dc.date.available 2019-08-13T04:55:46Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2166
dc.description The analysis of the literature of the technology innovations of curd with additives shows that the vitamins B, C, E, folic acid, selenium and whey proteins in curd have positive effect on the HIV treatment. There were described raw material characteristics: milk (the rules of collection), sugar (2001/111/EB), butter (the mandatory requirements), salt (Codex Standard 150 - 1985), gelatin (EC 1331/2008), vanillin (EC 1331/2008), cranberries (EU 543/2011), culture (the certificate of quality). The description of curd cheese is based on the obligatory quality requirements: EB 2073/2005, HN 119: 2014, HN 16: 2011, HN 15: 2005. The flow chart of curd cheese with cranberries was presented: milk reception at 6 - 10 ° C, pasteurisation at 78 - 80 ° for C 20 - 30s, fermentation at 24-28 ° C for 14h, cheese cooling to 0 - 6 °C. The HACCP plan for the curd cheese with cranberries production was established including the critical control points: CCP - 1C raw material perception, CCP - 2B milk pasteurization and CCP - 3F packing. The factory premises are designed: the total area - 535.11 m2, the production premises - 176.89 m2, the cleaning supplies storage - 129.98 m2, storage - 62.75 m2. The control plan of curd cheese with cranberries was described: microbiological control in milk perception, fermentation, and shaping, a physical - chemical control in milk perception, fermentation and finished product. The preventive measures of technological process described with 6 prerequisite programs. The financial-economic evaluation of the project showed that the cost of 1 kg of curd cheese with cranberries product was 5.49 EUR. en_US
dc.description.abstract Išanalizavus literatūros šaltinius apie varškės su priedais naujoves nustatyta, kad vitaminai: B, C, E, folio rūgštis, seleno ir išrūgų baltymai, esantys varškėje, turi teigiamos įtakos ŽIV gydymui. Parengti žaliavų aprašai: pieno (supirkimo taisyklės), cukraus (2001/111/EB), sviesto (privalomieji reikalavimai), druskos (Codex Standard 150 – 1985), želatinos (EB 1331/2008), vanilino (EB 1331/2008), spanguolių (ES 543/2011), raugo (kokybės sertifikatas). Varškės sūrio aprašas numatytas pagal: privalomuosius kokybės reikalavimus, EB 2073/2005, HN 119:2014, HN 16:2011 ir HN 15:2005 reikalavimus. Pateikta varškės sūrio su spanguolėmis srauto diagrama: pieno priėmimas 6 - 10°C, pasterizavimas 78 - 80°C 20 – 30s, rauginimas 30-32°C 14h. Sukurtas RVASVT planas varškės sūrio su spanguolėmis gamybai: SVT - 1C žaliavos priėmime, SVT – 2B pieno pasterizavime ir SVT – 3F pakavime. Sumodeliuotas patalpų planas: bendras plotas 535,11 m2, gamybinės patalpos 176,89 m2, buitinės patalpos: 129,98 m2, sandėliai 62,75 m2. Aprašyta varškės sūrio su spanguolėmis gamyboje vykdoma kontrolė: mikrobiologinė – pieno priėmime, užraugime, sutraukos apdorojime ir formavime, fizinė – cheminė kontrolė – pieno priėmime, sutraukos apdorojime ir gatavame produkte ir būtinosiomis programomis: BP-1 patalpų/ teritorijos priežiūros programa, BP-2 žaliavų, medžiagų ir gatavo produkto priežiūros programa, BP-3 sanitarijos programa, BP-4 personalo higienos programa, BP-5 įrenginių priežiūros programa, BP-6 identifikacija ir atsekamumas. Atlikus finansinį – ekonominį projekto įvertinimą, nustatyta, kad 1kg varškės sūrio su spanguolėmis savikaina yra 5,49 Eur. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject varškės sūris, džiovintos spanguolės, būtinosios programos, maisto sauga en_US
dc.title ISO 22000 standarto punkto „Saugių produktų planavimas ir realizavimas“ dokumentacijos parengimas varškės sūrio su spanguolėmis gamybai en_US
dc.title.alternative Preparing Documentation of ISO 22000 Standard “Planning and Realization of Safe Products” for Curd Cheese with Cranberries Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra