DSpace talpykla

Būtinųjų programų įdiegimas ir inovatyvių pakuočių pasirinkimas, siekiant užtikrinti bananinių saldainių saugą

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Lodaitė, Monika
dc.date.accessioned 2019-08-12T11:16:18Z
dc.date.available 2019-08-12T11:16:18Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2151
dc.description The product technology flow chart was prepared, the biological, chemical and physical hazards were analyzed and their control measures described identifying the critical control points. The environment friendly product packaging that would prolong a product‘s shelf life was researched. In the production of banana candies, the company will comply with HN 15:2005 „ Food hygiene ‟, HN 16:2011 „ Special health requirements for materials and articles intended to come into contact with food ‟, HN 119:2014 „Food Labeling‟, allergen Management 1169:2011, because butter and nuts are needed during production. The production company that works 263 days a year, 5 days a week, 8 hours a day was designed. The estimated production efficiency is 600 kg per shift and - 141,600 kg of the candies per year. The company employs 2 production workers, 1 technologist a shift senior, 1 operator, 1 warehouse keeper 1 cleaner. The total area of the premises is 323 m2. en_US
dc.description.abstract Pagamintas produktas, kuriam sudaryta srauto diagrama ir pagal ją, analizuojami rizikos veiksniai: biologiniai, cheminiai, fizikiniai. Jie sukontroliuojami prevencinėmis priemonėmis, nustatant svarbius valdymo taškus. Siekiama, gaminamam produktui, rasti ekologiškas pakuotes, kad dėl jų, produktas išlaikytų ilgesnį galiojimo terminą, išliktų nepakitęs. Gaminant bananinius saldainius, įmonėje bus laikomasi HN15:2005 „Maisto higiena‟, HN16:2011 „Medžiagų ir gaminių, skirtų liestis su maistu, specialieji sveikatos saugos reikalavimai‟, HN119:2014 „Maisto produktų ženklinimas‟, alergenų valdymas 1169:2011, nes gamybos metu reikalingas sviestas ir riešutai. Suprojektuota įmonė, kuri dirba 263 dienas per metus, 5 dienas per savaitę, po 8 darbo valandas. Per pamainą pagaminama 600 kg, saldainių. Per metus pagaminama 141 600 kg, saldainių. Įmonėje dirba 2 gamybos darbuotojai, 1 technologas – pamainos vyresnysis, 1 įrenginių prižiūrėtojas, 1 sandėlininkas, 1 valytojas. Bendras įmonės pastato plotas 323 m2. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject bananiniai saldainiai, pakuotės, būtinosios programos en_US
dc.title Būtinųjų programų įdiegimas ir inovatyvių pakuočių pasirinkimas, siekiant užtikrinti bananinių saldainių saugą en_US
dc.title.alternative Implementation of Prerequisite Programs and Selection of Innovative Packaging to Ensure Banana Candies Safety en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra