DSpace talpykla

Sojų užkandžio „Tofu“ gamybos organizavimas užtikrinant produkto saugą

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Daržinskienė, Laura
dc.date.accessioned 2019-08-12T11:05:57Z
dc.date.available 2019-08-12T11:05:57Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2146
dc.description Following the analysis of soy snack „Tofu“ production technology, it can be concluded that the further testing is needed in the protein liquid production stage and in the raw material preparation. By mastering these technological processes, the production of soy snack „Tofu“ in Lithuania can be smoothly implemented and developed. This product could perfectly add some variety to the Lithuanian diet, and in some cases, as a vegetarian or vegan diet, it can replace the animal cheese. By conducting a chemical, physical and biological hazard analysis, it can be stated that the highest risks in the production can be eliminated by training the personnel and by controlling the production processes and critical control points. A validation and verification test for a critical control point at least once a year is recommended. The HACCP system is implemented in the product prcosseing. The seven prerequisite programs describing the entire production process are applied, the layout of the premises is designed, the monitoring of the processes, and , the maintenance of the equipment, raw materials, packaging materials, the receiving and storing of chemicals, the sanitation, product recall and personnel hygiene are described. The layout of the soy snack „Tofu“ proccesing room is designed taking into account the requirements of the law and the criteria of logic. The most important legislation acts are those that regulate food production. In the manufacturing process 13 prerequisite equipment for the technological process was selected. The premises area is 316 square meters. The economic calculation of this product leads to the conclusion that the product is economically attractive to produce. The product cost of 1.93 EUR for 1 kg of a product, which gives the market a competitive price. However,, it should be noted that this estimated cost is only available with one condition that the large quantities of raw materials are imported from China. en_US
dc.description.abstract Atlikus sojų užkandžio „Tofu“ gamybos technologijos analizę, galima daryti išvadą, jog reikėtų daugiau atlikti bandymų baltyminio skysčio gamybos etape bei žaliavų paruošime. Įsisavinus šiuos technologinius procesus galima būtų sklandžiai vykdyti ir plėtoti sojų užkandžio „Tofu“ gamybą Lietuvoje. Šis produktas galėtų puikiai paįvairinti lietuvių mitybą, o kai kuriais atvejais, kaip vegetarų ar veganų mityba, pakeisti i gyvūninės kilmės sūrį. Atlikus cheminių, fizinių bei biologinių rizikos analizę, galima teigti, jog didžiausios rizikos kylančios gamyboje gali būti eliminuojamos tinkamai apmokius personalą, bei kontroliuojant gamybos procesus ir svarbius valdymo taškus. Rekomenduotina bent 1 kartą metuose atlikti svarbaus valdymo taško validavimo ir verifikavimo testą. Projektuojamo produkto gamyboje įdiegta RVASVT sistema. Sukurtos adaptuotos 7 būtinosios programos, kuriose aprašytas visas gamybinis procesas, patalpų, teritorijos išplanavimas, priežiūra, įrangos priežiūra, žaliavų, pakavimo medžiagų, cheminių medžiagų priėmimas ir laikymas, sanitarija, produkto atšaukimas, personalo higiena. Projektuojant sojų užkandžio „Tofu“ gamybinį cechą buvo atsižvelgta į įstatymų reikalavimus bei logiškumo kriterijus. Didžiausią reikšmę turintys teisės aktai yra tie, kurie reglamentuoja maisto gamybą. Gamybiniame procese suprojektuota 13 technologiniam procesui reikalingų įrengimų. Patalpos sudaro 316 m2. Atlikus šio produkto ekonominius skaičiavimus galima daryti išvadą, jog produktas yra ekonomiškai patrauklus gaminti. Produkto 1 kilogramo savikaina yra 1,93 Eur, kas suteikia galimybę rinkoje produktą pasiūlyti konkurencinga kaina. Žinoma, tenka pastebėti, jog šiandien tokia savikaina galima tik importuojant žaliavas dideliais kiekiais iš Kinijos. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Tofu, soja, magnio chloridas, RVASVT en_US
dc.title Sojų užkandžio „Tofu“ gamybos organizavimas užtikrinant produkto saugą en_US
dc.title.alternative Soy Snack „Tofu“ Production Ensuring Product Safety en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra