DSpace talpykla

Alergenų valdymo programos taikymas gaminant bananų duoną

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Alesienė, Viktorija
dc.date.accessioned 2019-08-12T10:48:49Z
dc.date.available 2019-08-12T10:48:49Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2139
dc.description The analysis of the literature sources is performed. Assessing the basic food quality and safety indicators, the description of row materials used in banana bread production is provided. The raw materials flour, oat flakes, nutmeg, walnuts, their specifications and packing are described. The calculations on the required raw materials for banana bread production (100 kg/ shift productivity) are performed. The analysis of the potential food safety hazards and their control measures in the baked products manufacturing is carried out. The requirements of the international standards ISO 22000, FSSC 22000, IFS, are applied and the BRC management of allergens system is integrated.The prerequisite equipment for banana bread production is selected. The calculations of the production premises are provided. The financial – economic evaluation of the project is analyzed. The annual production efficiency of 102090 kg of banana bread, when the production company works 5 days in week, 8 hours during the shift is estimated. en_US
dc.description.abstract Nagrinėjama tema atlikta literatūros šaltinių analizė. Vertinant pagrindinius maisto kokybės bei saugos rodiklius, parengtas bananų duonos įmonėje naudojamų žaliavų (miltų, avižinių dribsnių, muskato, graikinių riešutų ir kt. ) bei medžiagų (pakavimo medžiagų) aprašas. Atlikti bananų duonos gamybos (100 kg/pamainą našumui) reikalingų žaliavų, medžiagų skaičiavimai; Miltinių konditerijos gaminių gamybos įmonėje atlikta galimų maisto saugos rizikos veiksnių analizė, nustatytos jų valdymo priemonės. Taikant tarptautinių standartų ISO 22000, FSSC 22000, IFS, BRC reikalavimus įdiegta integruota alergenų valdymo sistema. Apžvelgti ir pritaikyti bananų duonos gamybai reikalingą įrangą. Atlikti užimamų patalpų plotų skaičiavimai; Atliktas finansinis – ekonominis projekto įvertinimas. Numatoma per metus pagaminti 102090 kg bananų duonos, kuomet gamybos įmonė dirbs 5 darbo dienų savaitę, per pamainą po 8 valandas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject bananų duona, kokybė, maisto sauga, alergenai en_US
dc.title Alergenų valdymo programos taikymas gaminant bananų duoną en_US
dc.title.alternative Use of Allergen Management Program in Banana Bread Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra