DSpace talpykla

Tarptautinių kokybės ir maisto saugos reikalavimų pritaikymas veganiškų konditerijos gaminių gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Labatmedytė, Nileta
dc.date.accessioned 2019-08-12T10:14:34Z
dc.date.available 2019-08-12T10:14:34Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2133
dc.description The theoretical part of the literature analysis suggests that veganism is not only a movement against the killing of animals, but most consumers prefer this lifestyle due to the positive effects on human health, reduced likelihood of obesity, vascular and heart diseases. Flour types are discussed, spelt flour is used in the production, which, according to the scientific articles contains less gluten and is richer in the nutrients such as proteins and minerals. The descriptions of raw materials used in the confectionery company and packaging materials for the production are prepared in the planning and realization of safe food products. The analysis of the hazards and the application of their control measures were made and presented in the flow diagram of the product process. During the analysis of hazards, CCP - 1 F metal detection was identified in the vegan pie production chain. The financial – economic evaluation of the project was performed. The vegan pie with additives factory works 5 days a week, in one shift, 246 days a year. The working time is from 8 am to 5 pm with lunch break from 12 pm to 1 pm. The shift duration is 8 hours. The annual production capacity is 159900 kg, the factory efficiency is 650 kg per shift. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje atlikus literatūros šaltinių analizę galima teigti, kad veganizmas tampa ne tik judėjimu prieš gyvūnų žudymą, bet dauguma vartotojų tokį gyvenimo būdą renkasi ir dėl teigiamo poveikio žmonių sveikatai, sumažėjusi nutukimo tikimybė, kraujagyslių ir širdies ligų susirgimas. Aptartos miltų rūšys, gamyboje naudojami speltos miltai, kurie mokslinių straipsnių teigimu turi mažiau glitimo, yra turtingesni daugeliu maistinių medžiagų, tokių kaip baltymai ir mineralai. Saugių maisto produktų gamybos planavimo ir realizavimo skyriuje parengti konditerijos gaminių įmonėje naudojamų žaliavų, bei pakavimo medžiagų aprašai reikalingi gamybai. Sudarant gaminio technologinę srauto diagramą, atlikta rizikos veiksnių analizė ir pritaikytos valdymo priemonės. Rizikos veiksnių analizės metu, veganiško pyrago gamybos grandinėje patvirtintas SVT – 1 F „Metalo detekcija“. Finansinis – ekonominis projekto vertinimas buvo atliktas skyriuje – projekto ekonominis įvertinimas. Veganiško pyrago su priedais gaminimo padalinys dirba 5 dienas per savaitę, viena pamaina, 246 dienas per metus. Darbo laikas 8 – 17 h, pietų pertrauka 12 – 13 h, taigi pamainos trukmė 8 h. Metinė gamybos apimtis 159900 kg, cecho našumas 650 kg per vieną pamainą. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject veganiškas, maisto sauga, rizikos veiksniai, savikontrolė en_US
dc.title Tarptautinių kokybės ir maisto saugos reikalavimų pritaikymas veganiškų konditerijos gaminių gamyboje en_US
dc.title.alternative Application of International Food Quality and Safety Requirements to Vegan Confectionery Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra