DSpace talpykla

Mikrobiologiškai saugių technologinių sprendimų parinkimas salmoneliozės prevencijai šakočių gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Šileikaitė, Miglė
dc.date.accessioned 2019-08-12T10:09:06Z
dc.date.available 2019-08-12T10:09:06Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2129
dc.description The theoretical parts analyzes the general information about – salmonellosis, its carrier, the causes of emergence, the egg maintenance. In the theoretical part of the paper a salmonellosis control program for animals and eggs is presented. The raw materials descriptions, the food products descriptions and information which features safe product packing, storage condition are presented in the part of the paper about food safety. The technological process of the cake "Šakotis" production consists of: reception of raw materials, storage, preparation, butter beating with sugar, mixing egg yolks, mixing sour cream, putting the flour into the first mass, protein beating, mixing the two masses, baking, packing. The product description includes all most important information about the products, their composition, properties, packaging and storage conditions. The potential hazards in the cake production are described and their control measures are applied. The layout of the production premises is designed evaluating the risk of cross- contamination. The food production process and control of these process are analyzed. The individuals who are responsible for the production and control are assigned and the documents are filled in. All the programs applied to the production process are described. The financial-economic calculations are formed. The prime cost of the product is calculated. It is 6.22 EUR. The prerequisite equipment for the cake production is selected. The calculations of the production areas are given and according to this result the layout of the production room is designed. en_US
dc.description.abstract Teorinėje dalyje aprašoma šakočio revoliucija. Pateikiama informacija apie salmoneliozę, jos nešiotoją, atsiradimo priežastį, kiaušinių priežiūra, salmonelių valdymo programa gyvūnams, salmonelių valdymo programa kiaušiniams. Saugos dalyje pateikti žaliavų aprašai, produkto aprašas, kuriame aprašoma informacija apie gaminio: sudėtį, savybes, pakuotę, laikymo sąlygas. Sudaryta šakočio gamybos technologija, kurią sudaro: žaliavų priėmimas, laikymas, paruošimas, sviesto plakimas su cukrumi, kiaušinių trynių įmaišymas, grietinės įmaišymas, miltų sudėjimas į pirmą masę, baltymų plakimas, abiejų masių sumaišymas, kepimas, fasavimas, pakavimas, sandėliavimas, sudaryta srauto diagrama. Aprašyti visi galimi maisto saugos rizikos veiksniai ir nustatytos jų valdymo bei prevencinės priemonės. Taip pat įvertinti rizikos veiksniai planuojant patalpas, kad būtų išvengta kryžminės taršos. Išanalizuoti įmonėje vykdomi procesai bei kontrolė, parinkti už tai atsakingi asmenys, pildomi dokumentai. Aprašytos būtinosios programos, kurios yra taikomos įmonėje. Sudaryti finansiniai – ekonominiai skaičiavimai. Apskaičiuota gaminio savikaina už kilogramą yra 6.22 eurai. Parinkta reikiama įranga gamybai, pateikti cecho plotų skaičiaviamai ir pagal juos suprojektuotas šakočio gamybos įmonės planas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kaušiniai, salmoneliozė, šakotis, maisto sauga, rizikos veiksniai en_US
dc.title Mikrobiologiškai saugių technologinių sprendimų parinkimas salmoneliozės prevencijai šakočių gamyboje en_US
dc.title.alternative Selection of Microbiologically Safe Technological Solutions to Prevent Salmonellosis in the Cake "Šakotis" Production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra