Santrauka:
Šiame darbe atlikta mikotoksinų valdymo programos taikymas „Vaisių duonos“ gamyboje. Supažindinta su bendrąja informacija apie džiovintus vaisius bei pelėsių vystymąsi juose. Pateikta informacija apie džiovintų vaisių kokybei labiausiai kenkiančius mikotoksinus, pateikta jų valdymo programa. Pateikti „Vaisių duonos“ gamyboje naudojamų žaliavų aprašymai, sudaryta gamybos srauto diagrama. Aprašytos įmonėje taikomos būtinosios programos, atlikta rizikos veiksnių analizė, išskirti SVT prevencinių priemonių ir koregavimo veiksmai. Atliktas finansinis – ekonominis projekto įvertinimas. Suprojektuotas saugus „Vaisių duonos“ gamybos įmonės planas.
Description:
The theoretical part examines the bread industry revolution. The general information introduces dried fruits and mold formation in them. The information about the most harmful mycotoxins affecting the quality of dried fruit and their control program were provided. The descriptions of raw materials used in the production of fruit bread, a flow chart of the technology process were carried out. The required programs applied in the factory were described. The description of the essential programs to be applied in the factory, the hazards analysis, the preventive measures and corrective actions of HACCP were identified. The financial – economic evaluation of the project was carried out. The safety plan for the production of fruit bread was designed.