DSpace talpykla

Vytintų dešrelių gamyba su optimizuotu kimšimo procesu

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Labukaitė, Milginta
dc.date.accessioned 2019-08-09T10:53:24Z
dc.date.available 2019-08-09T10:53:24Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2068
dc.description The results of the research on the impact of trisodium phosphate on the casings of the sheep intestine were reviewed, and it was identified that trisodium phosphate improved the properties of the intestine stuffing process. Two kinds of sausages are intended to produce in the production line such as Greek and Beef with a total shift capacity of 850 kg. Selected raw and auxiliary raw materials and materials for the production of cured sausages (pork, fat, nitrite, etc.). Requirements for their safety and quality are foreseen. The quantities of raw materials and materials are calculated to be essential for the production of cured sausages. The technological flowchart for the production of cured sausages is based on the equipment selected for production efficiency (meat grinder TX 98 compact, mixer PW 90-200, stuffing machine RKF 130, etc.), which are located in an area of 365,27 m2. In order to ensure the safety and quality of the products, 3 CCPs are foreseen: CCP 1B - storage of raw materials, CCP 2B - maturation and CCP 1P- metal detection. After financial and economic calculations, it was determined that the prime-cost of the products: Greek sausages 5,5589 EUR /kg, and Beef sausages 7,1855 EUR /kg. en_US
dc.description.abstract Apžvelgti mokslinių tyrimų rezultatai apie trinatrio fosfato poveikį avių žarnų apvalkalams ir nustatyta, kad trinatrio fosfatas gerina žarnų kimšimo proceso savybes. Vytintų dešrelių bare numatyta gaminti 2 rūšių vytintas dešrelės. “Graikinėms“ ir “Jautienos“, kurių bendras pamainos našumas 850 kg. Parinktos pagrindinės ir pagalbinės žaliavos bei medžiagos vytintų dešrelių gamybai (kiauliena, lašiniai, nitritinė druska ir kt.). Numatyti reikalavimai jų saugai ir kokybei. Apskaičiuoti žaliavų ir medžiagų kiekiai būtinį vytintų dešrelių gamybai. Sudaryta vytintų dešrelių gamybos technologinė schema, remiantis gamybos našumu parinkti įrenginiai (mėsmalė TX 98 compact, maišyklė PW 90-200, kimštuvas RKF 130 ir kt.), kurie išdėstyti 353,93 m2 patalpų plote. Siekiant užtikrinti gaminių saugą ir kokybę numatyti 3 SVT taškai: SVT 1B – žaliavų laikymas, SVT 2B – brandinimas ir SVT 1F- metalo detekcija. Atlikus finansinius ir ekonominius skaičiavimus, nustatyta, kad gaminių savikaina: “Graikinių dešrelių“ 5,5589 EUR/kg, o “Jautienos“ 7,1855 EUR/kg en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject vytinimas, vytintos dešrelės, avių žarnos, trinatrio fosfatas en_US
dc.title Vytintų dešrelių gamyba su optimizuotu kimšimo procesu en_US
dc.title.alternative Production of cured sausages with optimized stuffing process en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra