DSpace talpykla

Glaistytų varškės sūrelių su mėtomis ir šokoladu gamybos cecho projektavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Elertaitė, Simona
dc.date.accessioned 2019-08-09T10:35:40Z
dc.date.available 2019-08-09T10:35:40Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2061
dc.description The final paper presents a design of the workshop for production of traditional glazed curd snacks. The workshop productivity is 500 kg of glazed curd snacks with mint and chocolate, and 500 kg of curd cheese with vanilla per shift. The produced curd snacks are packed in polypropylene film. 4028,27 kg of raw milk is required for the production of curd. After the analysis of curd snacks, the effect of additives to sensory properties and acceptability has been identified. According to the analysis, the green colour of curd snacks with fresh mint was more intense in comparison with dried mint. The taste and sensation of mint in the mouth was more intense with fresh mint. The results of general evaluation of curd snacks showed that the majority of consumers would prefer the curd snacks with fresh mint. The analysis of HACCP has shown that Critical Control Points were determined in milk reception (CCP-1B, C), pasteurization (CCP-2B) and packing (CCP-3P). The area of the designed production premises was colculated. The area of production premises is 268,35 m2, total area of the workshop is 732,040 m2. Glazed curd snacks with mint and chocolate prime cost 5,80 Eur/kg, and with vanilla 4,5829 Eur/kg. en_US
dc.description.abstract Baigiamajame darbe suprojektuotas varškės sūrelių gamybos cechas. Cecho darbo našumas per pamainą 500 kg glaistytų varškės sūrelių su mėtomis ir šokoladu ir 500 kg glaistytų varškės sūrelių su vanile. Pagaminti varškės sūreliai fasuojami į polipropileno plėvelę. Varškės gamybai reikalingas 4028,27 kg žalio pieno kiekis. Atlikus varškės sūrelių tyrimą, nustatyta priedų įtaka juslinėms savybėms ir priimtinumui. Tyrimo duomenimis, varškės sūrelių su šviežiomis mėtomis žalios spalvos sodrumas buvo intensyvesnis negu su džiovintomis mėtomis. Mėtų skonis ir pojūtis burnoje buvo labiau jaučiamas su šviežiomis mėtomis. Bendro varškės sūrelių vertinimo rezultatai parodė, kad didžioji dalis vartotojų sūrelius rinktųsi su šviežiomis mėtomis. Išanalizavus RVASVT, nustatyta, kad svarbūs valdymo taškai yra pieno priėmimas (SVT-1B,C), pasterizavimas (SVT-2B) ir fasavimas (SVT-3F). Pateikus gamybai įrenginius, atliktas gamybinių patalpų plotų modeliavimas. Gamybinių patalpų plotas 277,23 m2, bendras cecho plotas 732,040 m2. Glaistytų varškės sūrelių su mėtomis ir šokoladu savikaina 5,803 Eur/kg, su vanile – 4,5829 Eur/kg. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject varškė, sūreliai, mėtos, šokoladas en_US
dc.title Glaistytų varškės sūrelių su mėtomis ir šokoladu gamybos cecho projektavimas en_US
dc.title.alternative Design of production workshop of glazed curd snacks with Mint and Chocolate en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra