DSpace talpykla

Pusriebės varškės su vaisiais ir fruktoze gamybos organizavimas

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Pranaitytė, Giedrė
dc.date.accessioned 2019-08-09T09:41:47Z
dc.date.available 2019-08-09T09:41:47Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2057
dc.description Manufacturing of curd products has been organised, with the following production capacity: curd 9 % fat with pomegranate juice, blackcurrant puree and fructose 1500 kg/work shift and 9 % fat with persimmon puree, lemon juice and fructose 900 kg/work shift. 10860,61 kg raw milk, 30,24 kg pomegranate juice, 15,12 kg blackcurrant puree, 15,12 kg fructose, 18,14 kg persimmon puree, 9,07 kg lemon juice and 9,07 kg fructose are required for the production of curd. HACCP system has been implemented in the company, and 4 Critical Control Points have been established: CCP 1 C reception of raw milk, CCP 1 B mixture pasteurization, CCP 2 B storage of the finished product, and CCP 1 P production metal X-ray detection. In addition, prerequisite programmes have been applied. In order to ensure smooth and efficient technological process, optimal efficiency equipment has been selected, and the area of the production workshop has been calculated 502,85 m2. Upon completion of the financial – economic assessment of the project, the prime-cost of 9 % fat curd with pomegranate juice, blackcurrant puree and fructose is €2,31/kg and 9 % fat curd with persimmon puree, lemon juice and fructose – €2,34/kg. en_US
dc.description.abstract Suorganizuota varškės produktų gamyba, kurios apimtys: varškė 9 % riebumo su granatų sultimis, juodųjų serbentų tyre ir fruktoze 1500 kg/pam, bei varškė 9 % riebumo su persimonų tyre, citrinų sultimis ir fruktoze 900 kg/pam. Varškės gamybai reikia 10860,61 kg žalio pieno, 30,24 kg granatų sulčių, 15,12 kg juodųjų serbentų tyrės ir 15,12 kg fruktozės, 18,14 kg persimonų tyrės, 9,07 kg citrinų sulčių ir 9,07 kg fruktozės. Projektuojamai įmonei įdiegta RVASVT sistema, nustatyti keturi SVT taškai: SVT 1 C žalio pieno priėmime, SVT 1 B mišinio pasterizavime, ir SVT 2 B gatavos produkcijos laikyme bei SVT 1 F produkcijos patikrinime rentgeno detektoriumi, taip pat pritaikytos 6 būtinosios programos. Technologinio proceso užtikrinimui, kad darbas vyktų sklandžiai ir kokybiškai, pasirinkti optimalaus našumo įrenginiai, apskaičiuotas varškės gamybos cecho plotas, kurį sudaro 502,85 m^2. Atlikus finansinį – ekonominį projekto įvertinimą paskaičiuota, jog 9 % riebumo varškės su granatų sultimis, juodųjų serbentų tyre ir fruktoze gaunama savikaina siekia 2,31, Eur/kg, o 9 % riebumo varškės su persimonų tyre, citrinų sultimis ir fruktoze – 2,34, Eur/kg en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject varškė, tyrė, gamyba, maisto sauga en_US
dc.title Pusriebės varškės su vaisiais ir fruktoze gamybos organizavimas en_US
dc.title.alternative Production organisation of semi-fat curd with fruit and fructose en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra