DSpace talpykla

Fermentinio sūrio su kanapių sėklomis gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Malinauskaitė, Laura
dc.date.accessioned 2019-08-09T09:27:31Z
dc.date.available 2019-08-09T09:27:31Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/2046
dc.description A production workshop to produce 5000 kg semi-hard fermented Germantas Tilsit 45 % fat cheese and 5000 kg semi-hard fermented Germantas Tilsit 45 % fat cheese with hemp seeds was designed. It was estimated that 104622.4 kg of milk, enzyme chymosin, mesophilic yeast, beta-carotene, 202 kg of hemp seeds, salt and packaging materials will be needed for the production of fermented cheese. CCP (Critical Control Points) were established in the company: reception of milk CCP1C, CCP1B, pasteurisation CCP2B and wrapping of cheese in polymer bags and ripening CCP3C, CCP3B, CCP3F. According to the designed optimal technological process, the main equipment is cheese making vat OST CH5, which capacity is 18000 kg. The total area of the manufactory is 1020.27 m2, the production premises are 183.72 m2; ripening room is 540 m2. The prime-cost of semi-hard fermented Germantas Tilsit cheese with hemp seeds is € 3.10, and the prime-cost of semi-hard fermented Germantas Tilsit cheese is € 3.08. en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas fermentinio sūrio gamybos cechas, kuriame numatyta gaminti 5000 kg puskiečio fermentinio „Germanto Tilst“ sūrio su kanapių sėklomis ir 5000 kg puskiečio fermentinio „Germanto Tilsit“ sūrio. Apskaičiuota, kad fermentinio sūrio gamybai reikės 104622,4 kg pieno, fermento chimozino, mezofilinių raugų, beta karoteno, kanapių sėklų 202 kg, druskos ir pakavimo medžiagų. Įmonėje nustatyti SVT (svarbūs valdymo taškai): pieno priėmimas SVT1C, SVT1B, pasterizavimas SVT 2 B ir sūrių įvilkimas į polimerinius maišelius ir nokinimas SVT3C, SVT3B, SVT3F. Pagal sumodeliuotą optimalų technologinį procesą, parinkti įrenginiai, iš kurių pagrindinis sūrių gamintuvas OST CH5 18000 kg našumo. Bendras cecho plotas 1020,27 m2, gamybos patalpos sudaro 183,72 m2; nokinimo patalpa sudaro 540 m2. Puskiečio fermentinio „Germanto Tilsit“ sūrio su kanapių sėklomis savikaina yra 3,10 Eur, o puskiečio fermentinio „Germanto Tilsit“ sūrio savikaina 3,08 Eur en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kanapių sėklos, pienas, sūris, gamyba en_US
dc.title Fermentinio sūrio su kanapių sėklomis gamyba en_US
dc.title.alternative Production of fermented cheese with hemp seeds en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra