DSpace talpykla

Kvietinių bandelių su moliūgais ir morkomis gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Ramanauskaitė, Evelina
dc.date.accessioned 2019-08-08T10:36:10Z
dc.date.available 2019-08-08T10:36:10Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1958
dc.description Provided information on the nutritional value of pumpkin and carrots due the introduction of the purée has a positive effect on the quality of the products: they add extra sweetness, thus less sugar is used in the production of buns, and the pastries obtain an orange colour since the carotenoids present in the composition of the raw materials. Wheat flour (550 D) is used in the production of buns as the main raw material, which renders a soft, sweet aftertaste and simultaneously enhances the taste properties of other raw materials used in the dough production. Food safety and quality control was applied at all stages of bun production, during which Critical Control Point was identified (CCP – 1F Metal Control). The most important technological devices used in production are as follows: GMG - TKME 1103 mixing machine, O300 splitting machine and WIN 312 baking oven. The project part of the paper describes the organization of occupational safety employee and fire safety, which ensure a safe workplace and reduces the risk to the employee. Calculations made after the financial-economic evaluation of the project, the cost of the products (the prime cost of wheat Pumpkin buns is 2,1442 (Eur), and Carrot buns – 2,1364 (Eur)). The graphic part presents technological flowchart of the production of wheat buns with pumpkin and carrot purée and the plan of the workshop. en_US
dc.description.abstract Pateikta informacija apie moliūgų ir morkų maistinę vertę, nes jų tyrių pridėjimas turi teigiamos įtakos gaminių kokybei: suteikia papildomo saldumo, todėl tokių bandelių gamyboje mažiau naudojama pridėtinio cukraus ir kepiniai įgauna oranžinį atspalvį, dėl šių žaliavų sudėtyje esančių karotinoidų. Kvietiniai miltai (550 D) naudojami bandelių gamyboje yra pagrindinė žaliava, kuri suteikia silpną, saldoką poskonį ir tuo pačiu leidžia sustiprinti kitų tešlos gamyboje naudojamų žaliavų skonio savybes. Atliktas maisto saugos ir kokybės taikymas bandelių gamybos visuose etapuose, kurio metu nustatytas svarbus valdymo taškas (SVT – 1F ,,Metalo kontrolė“). Svarbiausi gamyboje naudojami technologiniai įrenginiai pagal našumą yra: tešlos maišymo mašina GMG – TKME 1103, dalinimo – apvalinimo įrenginys O300 ir padinė kepimo krosnis WIN 312. Darbo dalyje apie žmogaus saugos organizavimą aprašyta darbuotojų ir priešgaisrinė sauga, kurios užtikrina saugią darbo vietą ir padeda sumažinti darbuotojui pavojaus riziką. Atlikus finansinį – ekonominį projekto įvertinimą pateikti skaičiavimai, gaminių savikainos (kvietinės ,,Moliūgų bandelės“ savikaina yra 2,1442 (Eur), o ,,Morkų bandelės“ – 2,1364 (Eur)). Pateikta grafinė dalis: kvietinių bandelių su moliūgų ir morkų tyrėmis gamybos technologinė schema ir cecho planas. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kvietiniai miltai, mielinė tešla, moliūgų ir morkų tyrės, maistinė vertė en_US
dc.title Kvietinių bandelių su moliūgais ir morkomis gamyba en_US
dc.title.alternative Production of wheat buns with pumpkins and carrots en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra