DSpace talpykla

Baltųjų vynų technologinio proceso intensifikavimas naudojant modernius fermenterius

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Janutis, Laurynas
dc.date.accessioned 2019-08-07T10:43:56Z
dc.date.available 2019-08-07T10:43:56Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1894
dc.description The company is planning to produce grape wine from grapes of the Solaris type, 10,000 liters per year. The intended work mode is one shift, 8 hours a day. Fermentation processes will take a month and other operations will be carried out throughout the year. Technologist and two assistants will be responsible for the production. The raw materials and materials used for production are: white grapes Solaris, grown in Lithuanian vineyards. Wine is poured into glass bottles of wine (schlegel) 750 ml, for decoration a set of labels are used along with corks, screwcaps, packaging material. Having estimated the losses, the needs and technological calculations of raw materials, materials and containers were calculated. Depending on the volume of production, the main equipment was selected: grape crusher, fermenta-tion tanks, bottling line safely arranged indoors. A wine production flowchart has been prepared, technological production process has been analyzed, chemical and biochemical changes have been described. Critical Control Points have been identified: CCP – 1F corking and bruising. HACCP plan has been developed to manage them. The total area of the premises designed by the company is 292,76 m2, and the requirements of human safety at work are assessed. The project has been evalu-ated economically. en_US
dc.description.abstract Projektuojamoje vyno gamybos įmonėje planuojama gaminti vynuogių vyną: iš “Solaris” rūšies vy-nuogių, 10000 litrų per metus. Planuojamas darbo rėžimas - viena pamaina, 8 valandas per dieną. Fermentacijos procesai užtruks mėnesį, o kitos operacijos vykdomos ištisus metus. Gamyboje daly-vaus technologas ir 2 pagalbiniai darbuotojai Parinktos gamybai naudojamos žaliavos ir medžiagos: pagrindinė žaliava – baltosios vy-nuogės „Solaris“, užaugintos Lietuvos vynuogynuose. Vynas pilstomas į stiklinius vyno butelius (schlegel) 750 ml, apiforminimui numatytas etikečių komplektas (etiketė, kontraetiketė), kamščiai, gaubteliai, naudojamos pakavimo medžiagos. Įvertinus nuostolius, paskaičiuoti žaliavų, medžiagų bei taros poreikiai ir technologiniai skaičiavimai. Atsižvelgiant į gamybos apimtis parinkti pagrindi-niai įrenginiai: vynuogių traiškytuvas, fermentavimo talpyklos, išpilstymo linija, saugiai išdėstyti pa-talpose. Parengta vyno gamybos srauto diagrama, išnagrinėtas technologinis gamybos procesas, ap-rašyti cheminiai ir biocheminiai pokyčiai. Įvertinus riziką, nustatyti svarbūs valdymo taškai: SVT – 1F kamščiavimas ir brokavimas. Jiems suvaldyti parengtas RVASVT planas. Suprojektuotos įmonės bendras patalpų plotas – 319,57 m2, įvertinti žmogaus saugos darbe reikalavimai. Projektas įvertintas ekonominiu aspektu. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject fermentacija, rūgštingumas, kiaušinio formos fermenteris en_US
dc.title Baltųjų vynų technologinio proceso intensifikavimas naudojant modernius fermenterius en_US
dc.title.alternative Intensification of technological process of white wines using modern fermenters en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra