DSpace talpykla

Tibeto grybo panaudojimas Kombuchia fermentuoto gėrimo gamyboje

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Katauskis, Linas
dc.date.accessioned 2019-08-07T10:14:21Z
dc.date.available 2019-08-07T10:14:21Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1891
dc.description Two types of Kombucha beverages such as original and raspberry containing 0% ethyl alcohol, sugar concentration of 75g/l. Annually 500,000 liters of kombucha will be produced, 250,000 liters of raspberry and 250,000 liters of original kombucha. Two types of kombucha are produced raspberry and original. The original kombucha is sweet, bitter, thick, clear and yellowish in colour. The raspberry kombucha has a soft flavour, tastes like carbonated raspberry juice. Water, tea fungus, sugar, tea leaves and frozen raspberries (for raspberry kombucha only) are used for the production of kombucha. There will be 500,000 liters of kombucha produced annually. The production process will consist of: reception and storage of raw materials, preparation of tea, preparation, fermentation of kombucha, pasteurization, filtration, bottling and realization. The production process will take 9 days. The product will be packed in glass bottles (0,5l) and sealed with aluminium caps to preserve its original physical and chemical properties for a longer period. The product will expire in 6 months. The production process is optimized with easy to use equipment that will make production smooth and fast. The devices are selected according to their capacity, area usage and energy consumption. en_US
dc.description.abstract Gaminamas dviejų rūšių kombučia: avietinė ir standartinė, kuriose etilo alkoholio koncentracija yra – 0 tūrio proc., cukraus koncentracija – 75g/l. Per metus pagaminama 500 000 litrų kombučios, 250 000 litrų avietinės ir 250 000 litrų standartinės. Gaminami dviejų rūšių kombučia – avietinis ir standartinis. Standartinė kombučia yra saldaus, kartaus skonio, tirštas, skaidrus, gelsvos spalvos. Avietinė kombučia yra švelnaus skonio, jaučiasi aviečių rūgštelė, primena gazuotas aviečių sultis. Kombučios gamybai yra naudojamas vanduo, arbatinis grybas, cukrus, juodosios arbatos arbatžolės ir šaldytos avietės (gaminant avietinę kombučią). Bendras kiekis bus 500 000 litrų per metus .Gamybos procesą sudarys: žaliavų priėmimas ir laikymas, arbatos paruošimas, kombučios paruošimas, kombučios fermentacija, filtracija, pasterizacija, išpilstymas ir realizacija. Gamybos procesas truks 9 dienas. Produktas bus išpilstomas į stiklinę tarą (0,5l) ir sandariai užkemšami aliuminiais kamšteliais, kad ilgesniam laikui išsaugotų savo originalias fizines ir chemines savybes. Produkcijos galiojimo terminas truks 6 mėnesius. Gamybos procesui yra parinkti optimalūs, lengvai naudojami įrenginiai, su kuriais gamyba vyks sklandžiai ir greitai. Įrenginiai parinkti atsižvelgiant į jų našumą, užimantį plotą ir kW. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kombučia, fermentacija, žaliava, gamyba en_US
dc.title Tibeto grybo panaudojimas Kombuchia fermentuoto gėrimo gamyboje en_US
dc.title.alternative The uses of Tibetan fungus in the production of Kombuchia fermented beverage en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra