DSpace talpykla

Šaltai spausto pluoštinių kanapių sėklų aliejaus gamyba

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Gudauskaitė, Viktorija
dc.date.accessioned 2019-08-07T08:22:36Z
dc.date.available 2019-08-07T08:22:36Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1884
dc.description Production workshop of cold pressed hemp seed oil was designed to produce two types of prod-ucts: pure hemp seed oil and hemp seed oil with a mixture of basil and oregano. During the produc-tion process, the maximum temperature is only 35 °C, thus the maximum amount of vitamins, miner-als and antioxidants is preserved, as the raw material is not further thermally treated no chemical solvents or other materials used. A combination of dried basil and oregano, due to its antioxidant and antibacterial properties, naturally prolongs the shelf life of the oil and enriches the nutritional value. Annual oil production is more than 115,000 l, depending on the oil content of the raw materi-al. Both pure oil and oil with herbs are produced almost equally, with a cost of 1 litre of 5,2144 and 5,2079 Eur/l, respectively. The oil produced meets the highest safety and quality requirements for the oil, its colour is yellowish hay, the aroma is bright, and the texture is viscous. In order to ensure food safety and quality in the company, the HAACCP prerequisite programmes ensuring not only sanitation, allergen control, premises, equipment, staff hygiene, raw materials, materials and finished products supervision, in addition to continuous management of Critical Control Points (CCP) are followed. During production, CCP-1P is applied during bottling when the risk of glass breakage is checked. The company provides not only food safety, but also safe working conditions for employ-ees. en_US
dc.description.abstract Suprojektuotas šalto spaudimo kanapių sėklų aliejaus gamybos cechas, kuriame gaminami dviejų rūšių produktai: grynas kanapių sėklų aliejus ir kanapių sėklų aliejus su bazilikų ir raudonėlių mišiniu. Siekiant išsaugoti maksimalų vitaminų, mineralų ir antioksidantų kiekį, aliejus spaudžiamas 35 °C temperatūroje, o gamybos metu nenaudojami cheminiai tirpikliai ar kitos medžiagos. Naudojamas džiovintų bazilikų ir raudonėlių mišinys, dėl savo antioksidacinių ir antibakterinių savybių natūraliai prailginantis aliejaus galiojimo terminą bei praturtinantis maistinę vertę. Priklausomai nuo žaliavos aliejingumo, per metus aliejaus pagaminama apie 115 000 l. Tiek gryno aliejaus, tiek aliejaus su žole-lėmis gaminama vienodas kiekis, jų savikaina 1 litrui atitinkamai 5,2144 ir 5,2079 Eur/l. Pagamintas produktas atitinka aukščiausius aliejui taikomus saugos ir kokybės reikalavimus, jo spalva gelsva, aromatas ryškus, atitinkantis žaliavą, konsistencija klampi. Siekiant įmonėje užtikrinti maisto saugą ir kokybę, yra laikomasi būtinųjų programų, kuriomis užtikrinama ne tik sanitarija, alergenų valdymas, patalpų, įrangos, personalo higienos priežiūra, žaliavų, medžiagų ir gatavos produkcijos priežiūros programa, bet ir svarbių valdymo taškų (SVT) nepertraukiama kontrolė. Gamybos metu SVT-1F tai-koma išpilstymo metu, kai tikrinama rizika dėl stiklo dūžio. Taip pat įmonėje užtikrinama ne tik maisto sauga, bet ir saugios darbo sąlygos darbuotojams. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject kanapių sėklų aliejus, kanapių sėklos, raudonėliai, bazilikai, šaltas spaudimas en_US
dc.title Šaltai spausto pluoštinių kanapių sėklų aliejaus gamyba en_US
dc.title.alternative Production of cold pressed hemp seeds en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra