DSpace talpykla

Kanelių gamybos studija

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Grigonytė, Marija
dc.date.accessioned 2019-08-07T07:51:23Z
dc.date.available 2019-08-07T07:51:23Z
dc.date.issued 2019-06
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/1881
dc.description Two types of cannelle recipes have been newly developed, eliminating gluten and adapting to consumers who do not tolerate it. Wheat flour was replaced with spelt and coconut flour. A newly introduced product into the market is targeted at 20-60 year old customers, who are innovative, prefer coconut flavour and choose the product regarding the right balance between price and quality, as well as at the individuals with exceptional needs. Upon completion of the applied research, sensory indicators showed that the most acceptable is wheat flour cannelles due to its traditional taste. They had the lowest moisture content – 69,2%, whereas in coconut flour products – 78 %. Research revealed that the highest caloric value was determined in coconut flour cannelles 404 kcal / 100 g due to the raw materials selected for production. During the production of different types of cannelles and in order to obtain a high quality product during the technological process, the baking time was adjusted and special attention was paid to dough maturing. The prime-cost of the finished products was determined by raw materials. Calculations show that the most expensive is coconut flour cannelles (4,59 EUR / kg), and the cheapest - spelt flour cannelles (4,16 EUR/ kg). en_US
dc.description.abstract Buvo naujai sukurtos dviejų rūšių kanelių receptūros, eliminuojant glitimą ir pritaikant vartotojams, kurie jo netoleruoja. Kvietiniai miltai buvo keičiami į spelta ir kokosų miltus. Į rinką įvedamo naujo produkto tiksliniai vartotojai yra 20-60 metų amžiaus, naujoves mėgstantys, ypatingai kokoso skonį bei besirenkantys prekę atsižvelgia į kokybės ir kainos balansą bei asmenis, turinčius išskirtinį poreikį. Atlikus mokslo taikomąjį darbą, įvertinus juslinius rodiklius nustatyta, jog asmenims labiausiai priimtinos kvietinių miltų kanelės dėl tradicinio skonio. Jos turėjo mažiausią drėgmės kiekį – 69,2 %, kai tuo tarpu kokosų miltų gaminiuose - 78 %. Tyrimais nustatyta, jog kaloringiausios yra kokosų miltų kanelės – 404 kcal/100 g dėl gamybai pasirinktų žaliavų. Gaminant skirtingų rūšių kaneles ir norint gauti kokybišką gaminį technologinio proceso metu buvo koreguojamas kepimo laikas ir ypatingas dėmesys skiriamas tešlos brandinimui. Pagamintų gaminių savikainoms turėjo įtakos žaliavos. Skaičiavimais pagrįsta, kad brangiausios – kokosų miltų kanelės (4,59 Eur/kg), o pigiausios – spelta miltų kanelės (4,16 Eur/kg). en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject maisto sauga, glitimas, glitimo netoleravimas en_US
dc.title Kanelių gamybos studija en_US
dc.title.alternative The analysis cannelle production en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra