DSpace talpykla

Kulinarinio paveldo pritaikymas turizmui Žemaitijos regione

Rodyti paprastą įrašą

dc.contributor.author Žymančiūtė, Greta
dc.date.accessioned 2019-01-16T07:43:50Z
dc.date.available 2019-01-16T07:43:50Z
dc.date.issued 2018-06-12
dc.identifier.uri http://dspace.kaunokolegija.lt//handle/123456789/162
dc.description Žymančiūtė G., Application of the culinary heritage for tourism in Žemaitija region. Supervisor – Raškevičiūtė A.; University of applied sciences; Faculty of management and economics; Tourism and hotel management study program. Kaunas, 2018. 63 p. With the time flowing, tourism is rapidly getting stronger, new types of tourism and niches ar constantly being developed, which are getting more popular amongst tourists. However, no matter the new types and niches of tourism, nothing could replace two main needs for a person – accommodation and food. Eating is necessary for a human being, for the sake of survival and accommodation provides comfort while travelling, as well as an option to rest well. The food has an important role on the travelling itself, because it is one of the most important human needs. In an often case, the tourist would prefer choosing his journey goal depending on the food available in the region, entertainment or activities that are popular and related to food and it’s tasting. In the foreign place, the tourist is always curious to get to know the culture of the country, to see the differences between his native country and the place, which he is visiting. The food, which is tasted by tourists, creates an image about the country itself, and the people who taste the food, have an opportunity to learn about foreign culinary heritage while having peek at the country’s history. The goal of the bachelor thesis – to research culinary heritage adaptability for tourism in the region of Samogitia. Object of investigation – the culinary heritage of Samogitian region. While doing the research, investigating and analyzing scientific sources of literature, the concept of cultural heritage was submitted, together with it’s allocation and protection aspects. A research was done in the thesis, which consists of survey and interview. Those parts let us know more about respondents’ opinions about the culinary heritage in the region of Samogitia, as well as it’s knowability with attractiveness for tourists. The thesis also includes SWOT analysis. At the end of the thesis, conclusion and suggestions with ideas are made on how to increase culinary heritage adaptability for tourism. For making the situation about culinary heritage better there is a possibility to improve quality and presentation of cafes and restaurants that are already working. As well there is a possibility to improve informations about culinary heritage spreading in the internet and social media. Work contains: 63 pages, 5 tables, 23 pictures, 36 literature and information sources, 7 additions. en
dc.description.abstract Bėgant metams turizmo vystymas spartėja ir tobulėja, atsiranda naujos turizmo rūšys ir nišos, kurias turistai vis dažniau nori išmėginti. Tačiau, kad ir kiek naujovių atsirastų, niekas nepakeičia dviejų pagrindinių poreikių – apgyvendinimo bei maisto (maitinimo). Žmogui maistas yra būtinas norint išgyventi, pasisemti energijos, o apgyvendinimas suteikia komfortą bei patogumus kelionės metu bei, žinoma, galimybę pailsėti. Tad maistui esant vienam iš pagrindinių žmogaus poreikių, jis vaidina didelį vaidmenį ir kelionės metu. Dažnas turistas renkasi kelionės tikslo vietą pagal tai, koks maistas joje bus tiekiamas, kokios pramogos arba veiklos yra rengiamos ir yra susijusios su to regiono ar šalies maistu ir jo degustavimu. Atvykęs į kitą šalį turistas visada nori susipažinti su kitos šalies kultūra, pamatyti skirtumus tarp savo gimtosios šalies ir šalies, į kurią atvyko. Tad turistų ragaujamas maistas kitoje šalyje kuria šalies įvaizdį turistų akyse, jie turi galimybę susipažinti su kitos šalies kulinariniu paveldu ir susipažinti su tos šalies istorija. Baigiamojo darbo tikslas – įvertinti kulinarinio paveldo pritaikymo turizmui prielaidas Žemaitijos regione. Tiriamasis objektas – Žemaitijos regiono kulinarinis paveldas. Darbo rengimo metu apžvelgiant ir analizuojant mokslinę literatūrą buvo aptarta kultūros paveldo sąvoka, paveldo skirstymas bei apsaugos aspektai. Taip pat buvo atliktas tyrimas – anketinė apklausa ir interviu, kuris padėjo sužinoti respondentų nuomonę apie kulinarinį paveldą Žemaitijos regione bei jo žinomumą ir patrauklumą turistams. Tyrimo metu taip pat buvo atlikta SSGG analizė, o darbo pabaigoje pateikiami pasiūlymai ir idėjos, kaip kulinarinį paveldą galima labiau pritaikyti turizmui, taip pat pateikiamos darbo išvados. Darbą sudaro: 63 puslapiai, 5 lentelės, 23 paveikslai, 36 literatūros ir informacijos šaltiniai, 7 priedai. en_US
dc.language.iso other en_US
dc.subject Kultūros paveldas, kulinarinis paveldas, turizmas, regionas en_US
dc.title Kulinarinio paveldo pritaikymas turizmui Žemaitijos regione en_US
dc.title.alternative Application of the culinary heritage for tourism in Žemaitija region en_US
dc.type Other en_US


Šiame įraše esantys failai

Šis elementas randamas kataloge(-uose)

Rodyti paprastą įrašą

Ieškoti DSpace


Naršyti

Mano paskyra