Santrauka:
Baigiamojo darbo tikslas - suorganizuoti įmonės darbuotojų kalėdinį vakarėlį. Darbo tikslui įgyvendinti numatyti šie metodai: anketinė apklausa, mokslinės literatūros analizė, technologinis tyrimas, technologiniai bei ekonominiai skaičiavimai.
Teorinėje dalyje aptariamos renginio sąvokos skirtingų autorių akimis. Toliau yra nagrinėjamos kokios gali būti aptarnavimo formos išskirtos konkrečių autorių. Atskirai apibūdinti aptarnavimo būdai. Atlikta anketinė darbuotojų apklausa, kurioje buvo išsiaiškinta jog 80% darbuotojų pageidauja vakarėlio su šou programa, kurią atlieka profesionalūs atlikėjai. Šventės dalyviai nusprendė – 94% respondentų, jog pageidauja vakarėlio grojant gyvai muzikai. Nuspręsta, jog aptarnavimo forma vyraujanti vakarėlyje - 50% banketas; 50% švediškas stalas. Toliau kalbant apie gėrimus buvo išsiaiškinta, jog 57% dalyvių pageidauja aperityvo bei nealkoholinių gėrimų.
Sudarytas šventinis valgiaraštis 100 žmonių, kuriame patiekiami daugiausiai vieno kąsnio užkandukai. Taip pat pateiktas šventinės dalies scenarijus, kad šventė vyktų sklandžiai ir organizuotai.
Apskaičiavus renginio biudžetą, buvo nustatytyta, jog vakarėlio kaina vienam žmogui, ( į kurią įeina maistas, gėrimai bei papildomos paslaugos) sudaro 98,62eur.
Rekomenduojama organizuojant kalėdinius vakarėlius įmonėse, samdytis renginių koordinatorius, kurie palengvina darbą sudarydami vakaro scenarijus, taip pat atlikti anketines apklausas, kuriose darbuotojai gali išreikšti savo norus bei pasiūlymus.
Description:
Monika Gramauskienė. Organization of a Company’s Christmas Party in the Conference and Leisure Centre “Porto”. Graduation Paper / Academic Supervisor Lecturer Raimonda Česnauskienė, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Department. – Kaunas, 2018. The purpose of the final work is to organise the corporate Christmas party for the employees. The following methods were selected for the achievement of the purpose of the work: questionnaire survey, analysis of academic literature, research work – questionnaire survey and technological research. The theoretical part discusses the concepts of event from the viewpoint of different authors. Later, possible service forms highlighted by specific authors are discussed. Service methods are described separately. The work highlights the questionnaire survey of employees, which has shown that 80% of employees would like to have a party with a show programme from professional performers. The participants of the party decided, that 94% of respondents said they wanted to party while playing live music. It was decided that the service form prevailing in the party will be 50% standing reception and 50% buffet. Concerning the drinks, it was decided that 57% of participants would like to have aperitifs and non-alcoholic beverages. The party menu for 100 persons was prepared, mostly containing one-bite snacks. Also, the scenario of the festive part was presented with indication of time, actions, and direction to the next stages of the party. The price calculation has shown that the full price of the party per person including forward, drinks and additional services is 98.62 EUR . When organising corporate Christmas parties it is recommended to hire the hosts who facilitate the work by preparing the party scenarios. Also, to perform questionnaire surveys where employees can read their preferences and suggestions. Scope of work . The work consists of 48 pages, 14 tables, 3 figures, 19 references and 4 annexes.