Santrauka:
Picerija dirba jau 5 metus, turi nusistovėjusį klientų srautą. Norint praplėsti maitinimo įmonės veiklą, išlaikyti ir padidinti pastovų lankytojų kiekį, reikalingos permainos, naujovės – asortimento praplėtimas. Baigiamojo darbo tikslas: išanalizavus picerijos ,,Pas Francesco" patiekalų asortimentą, pateikti siūlymus įmonės asortimento praplėtimui. Tikslui įgyvendinti iškelti šie uždaviniai: mokslinės literatūros asortimento tema analizė, lankytojų nuomonės tyrimas atliekant apklausą, valgiaraščio sudarymas, biudžeto ir resursų analizė.
Plečiant asortimentą atsižvelgta į klientų poreikius, atliekant anketinę apklausą ir išanalizavus literatūros šaltinius apie italų virtuvės ypatumus. Picerijos asortimentas praplečiamas tradiciniais italų virtuvės patiekalais: makaronų, mėsos, žuvies, daržovių, desertų. Valgiaraščio papildymui sukurta 30 technologinių kortelių, atlikti patiekalų savikainos, maistinės vertės skaičiavimai. Atliktas Tiramisu technologinis tyrimas, vieną iš pagrindinių žaliavų keičiant kitomis, mažiau kaloringomis. Numatyti būtini resursai šio darbo įgyvendinimui, atlikti ekonominiai skaičiavimai. Tiriamojo darbo biudžetas – 1836,33 Eur. Tai išlaidos valgiaraščio sudarymui ir kontroliniams virimams. Įsigilinus į įmonės turimus būtinuosius resursus priėjau išvados, kad įmonė yra pasiruošusi naujo valgiaraščio įvedimui.
Picerijos savininkams rekomenduojama pritaikyti naują valgiaraštį esamoje maitinimo įstaigoje, stebėti lankytojų srautus, ir esant poreikiui įdarbinti daugiau darbuotojų.
Description:
Simona Cotticelli.Supplementation of the Menu with Traditional Italian Dishes in the Pizzeria "Pas Francesco". Professional Bachelor Thesis / Supervisor Raimonda Česnauskien,
Kauno kolegija / University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Department of Public Catering. – Kaunas, 2018.
The pizzeria was opened 5 years ago, it has a well-established flow of customers. However,
the company needs a change in order to increase the number of visitors. The aim of the Thesis is to
analyse the menu of the Pizzeria "Pas Francesco" and submit the company proposals regarding the
supplementation of the menu with traditional Italian cuisine dishes.
The objectives include the analysis of the scientific literature and the opinion provided in
the survey of visitors, development of a new menu, analysis of the budget and resources.
A questionnaire survey was conducted to find out customer needs. The menu assortment
extends to pasta, meat, fish, vegetables, desserts. 30 new recipes of traditional Italian dishes were
created followed by the nutritional value and costs calculations.
A technological study of tiramisu, one of the key less calorific ingredients, was carried out.
Necessary resources for the implementation of these changes were provided, and the economic
calculations were made too. The budget is 1836.33 Eur.
The work consists of 46 pages and includes 14 tables, 8 figures, 19 references, 12
appendixes.