Santrauka:
Išanalizavus kavinės „Šašlykinė“ veiklą, paaiškėjo, kad valgiaraštis keletą metų nepildytas naujais patiekalais, kurie sudomintų žmones, todėl nuspręsta atnaujinti valgiaraštį.
Baigiamojo darbo tikslas – papildyti įmonės Kavinė „Šašlykinė“ valgiaraštį Kaukazo regiono šalims būdingais patiekalais. Technologinės programos įgyvendinimui numatyti šie metodai: mokslinės informacijos kaupimas, sisteminimas ir informacijos šaltinių analizė, palyginamoji analizė, anketavimo duomenų analizė, juslinė analizė, technologiniai, bei ekonominiai skaičiavimai.
Teorinėje dalyje išnagrinėtos Kaukazo regiono virtuvės, jų šalims būdingų prieskonių gerosios savybės. Atliktas tyrimas, kurio metu buvo norima sužinoti ar respondentai rinktųsi Kaukazo regiono patiekalus, kokiems patiekalams teiktų pirmenybę ir t.t. Remiantis tyrimų rezultatais paaiškėjo, kad Kaukazo regiono virtuvę rinktųsi 96,1 proc. respondentų dėl specifinių prieskonių, ypatingo paruošimo, dėl naudojamų produktų, o 3,9 nesirinktų Kaukazo regiono virtuvės.
Rekomenduojama vykdyti klientų apklausas, kad būtų galima sužinoti jų nuomonę apie įmonės veiklą, rengti degustacines vakarienes, kurių pagalba sužinoma žmonių nuomonė apie patiekalus.
Atsižvelgus į anketinės apklausos rezultatus sudarytas valgiaraštis. Sudarytos patiekalų technologinės kortelės, maistinės ir energetinės vertės kortelės, nubraižytos technologinės schemos technologinėje dalyje. Remiantis moksliniais straipsniais, moksline literatūra sudarytas technologinių procesų aprašymas. Taip pat maistas ruošiamas įvertinant higienos normų reikalavimus, naudojant saugius ir tinkamai prižiūrimus įrenginius ir inventorių. Apskaičiuotos baigiamojo darbo išlaidos, kurių bendra suma yra 692,52 Eur.
Description:
Gabija Preibytė. Supplementation of the Menu with the Dishes Typical to the Caucasian Countries in the Cafe “ Šašlykinė”. Professional Bachelor Thesis / Scientific advisor Dr Vaclovas Makūnas, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Dapartment. – Kaunas, 2018. After having analyzed the activity of the cafe "Šašlykinė", it was foud out that for several years the menu had not been supplemented with new dishes that are of interest to people, therefore it was decided to update the menu. The aim of the thesis is to supplement the menu of thecafe "Šašlykinė" with the dishes typical to the Caucasian countries. The following methods for the implementation of the technological program were foreseen: the analysis of information sources, collecting of scientific information, systematization, comparative analysis, questionnaire survey analysis, sensory analysis, technological and economic calculations. The theoretical part analyses the cuisine, the special properties of spices typical for the Caucasian countries. A research has been carried out was to find out whether the respondents chose the Caucasian dishes, which dihes would be preferred, etc.. According to the results of the research 96.1 per cent of respondents would orefer the Caucasian cuisine for its special spices, the products used and preparation, and 3,9 percent would not to choose the Caucasian cuisine. It is recommended to regularly carry out customer opinion survey regarding the activitiy of the cafe, to arrange tasting dinners to learn about the type of dishes prefered. Depending on the results of the questionnaire survey, a menu was composed. In the technological part the cards for Dishes, nutritional and energy value cards, technological schemes have been made, On the basis of the scientific references a description of technological processes has been composed. The dishes have to be prepared according to established hygiene standards using safe and properly maintained equipment and inventory. The expenditure of the project has been calculated up to 692,52 EUR. The volume of the thesis is 49 pages. It includes 16 tables, 9 figures and 28 references