Santrauka:
Išanalizavus esamą padėtį Josvainiuose, paaiškėjo, kad Azijietiškų patiekalų kavinė Josvainiuose patrauks vietinių gyventojų dėmesį savo orginalumu, kadangi tokio pobūdžio kavinės Josvainiuose nėra.
Baigiamojo darbo tikslas - parengti Azijietiškų patiekalų kavinės Josvainiuose technologinę dalį. Darbo metodai: informacinių šaltinių analizė, technologinės dalies parengimas, anetinės apklausos analizė,
Teorinėje - tiriamojoje darbo dalyje aprašyta Azijos virtuvės specifika, kulinarinės tradicijos. Taip pat aprašyta Kinijos virtuvė bei valgymo ypatumai. Atlikta anketinė apklausa, kurios metu buvo norima išsiaiškinti kokio pobūdžio kavinės reikia, kiek sėdimų vietų, koks tūrėtų būti darbo laikas ir kokiomis progomis klientai joje lankytųsi.
Technologinėje – tiriamojoje dalyje atliktas technologinis tyrimas, kurio metu buvo pagaminti 4 vienodi patiekalai su skirtingais prieskoniais ir skirtingais jų kiekiais. Vertinamas jų skonis ir išvaizda. Sudarytos 16 patiekalų technologinės kortelės. Sudarytos maistinės ir energinės vertės kortelės, savikainos kortelės, nubraižytos technologinės schemos.
Ekonominėje dalyje apskaičiuoti Azijietiškų patiekalų kavinės Josvainiuose pajamų, išlaidų, pelno ir ekonominių rodikliai bei planuojamas lėšų poreikis.
Description:
Dovile Songailaite. Organization of Production Activities in a Café of Asian Dishes in Josvainiai. Professional Bachelor thesis / Scientific advisor lecturer Juozas Gudauskas, Kauno kolegija/ University of Applied Sciences, Faculty of Technologies, Catering Departament. – Kaunas, 2018. The analysis of current situation in Josvainiai town has shown that a Café of Asian Dishes would attract the attention of the local populatation with its originality, as this kind of company is not established in Josvainiai. The aim of this thesis is to prepare the technological part of the project Asian Cafe in Josvainiai. To achiebve the aim the following methods have been used: the analysis of information sources, the preparation of technological part. In the teoretical part ofthe thesis Asian cuisine specifics and culinary traditions have been described,. Chinese cuisine and eating peculiarities have been desctibed as well.. A survey has been carried out, which shows what type of cafe, how many seating places, what working hours there should be and what events ould attract mo customers. A research investigating the same four dishes with diffrent spices and in different quantities, evaluating their taste and appearance has been carried out.. Sixteen different recipe cards , nutrition and energy value, net cost price cards have been created, technological schemes have ben drawn. In the economy part of the thesis the income, expenses, profits, economic indicators and expected demand for investments of Asian Dish Cafe in Josvainiai have been calculated. The volume of the thesis is 49 pages. It includes 16 tables, 7 figures, 16 references, 6 appendixes.